Acasă Sanatate Care sunt produsele alimentele pe care trebuie sa le consumi daca doresti...

Care sunt produsele alimentele pe care trebuie sa le consumi daca doresti sa iti imbunatatesti sistemul imunitar?

Consumarea unor alimente sanatoase reprezinta prima metoda prin care oamenii isi pot imbunatati sistemul imunitar, un sistem menit sa ii protejede virusuri si bacterii.

imbunatatirea sistemului imunitar

Consumarea unor alimente sanatoase reprezinta prima metoda prin care oamenii isi pot imbunatati sistemul imunitar, un sistem menit sa ii protejede virusuri si bacterii. Produsele care sunt introduse in mesele de zi cu zi ajung sa isi puna amprenta la un moment dat asupra sanatatii adultilor si copiilor, motiv pentru care acestia trebuie sa se opreasca la un moment dat, sa analizeze bucatele de care se bucura si sa faca o selectie riguroasa pentru a se proteja!

Scortisoara

Folosita atat drept condiment de baza pentru mancaruri, cat si drept ingredient pentru numeroase tipuri de prajituri, scortisoara este cunoscuta pentru ca este bogata in antioxidanti, ajutand la inhibarea dezvoltarii bacteriilor, dar si la prevenirea coagularii sangelui. In acelasi timp, scortisoara este indicata de medicii de specialitate pentru ca ajuta in mod eficient la stabilizarea cantitatii de zahar din sange, ceea ce inseamna ca riscul de aparitie a diabetului de tip 2 scade considerabil.

Lamaia

Usor de gasit in magazine, lamaile sunt extrem de benefice pentru sanatatea adultilor, dar si pentru cea a copiilor. Este vorba despre fructe care contin cantitati semnificative de antioxidanti, dar si vitamina C si care ajuta la stimularea imbunatatirii sistemului imunitar pe termen lung. Mai mult, lamaile sunt ideale pentru echilibrarea nivelului alcalin/acid din organism. De exemplu, fructele pot fi stoarse si transformate in limonade delicioase sau pot fi adaugate peste mancare, atunci cand este posibil.

Suc de afine

Afinele nu sunt simple fructe delicioase, ci si o sursa excelenta de vitamina C si flavonoide. Important de stiut este ca sucul din afine este benefic pentru prevenirea bolilor la inima, dar si in ceea ce priveste imbunatatirea modului in care functioneaza tractul urinar.

Otetul de mere

Utilizat deseori pentru salate, otetul de mere este excelent pentru imbunatatirea sistemului imunitar, intrucat contine o gama larga de minerale, dar si de vitamine, toate benefice pentru organism. In acelasi timp, otetul de mere contine si fosfor, clor, sulf, fier, magneziu si calciu, toate recomandate de catre doctori pentru o sanatate de fier!