Acasă Sanatate De ce ai nevoie de un fotoliu rulant sau un scaun cu...

De ce ai nevoie de un fotoliu rulant sau un scaun cu rotile

scaun cu rotile

Un scaun cu rotile este un atribut indispensabil vietii de zi cu zi, a persoanelor cu dizabilitati. Acestea faciliteaza dificultatile de miscare si ofera mai multe oportunitati. Mai mult, piata moderna ofera o gama larga de echipamente de reabilitare. Cu toate acestea, diversitatea ingreuneaza procesul de selectie.

Astazi, pe de o parte, cumpararea unui scaun cu rotile a devenit mai usoara datorita faptului ca piata a devenit mult mai mare decat acum multi ani, dar in acelasi timp, clasificarea lor a crescut, iar acest lucru creeaza o noua problema, si anume – cum sa faci alegerea corecta?

Pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro poti gasi si cumpara un fotoliu rulant sau un scaun cu rotile, in functie de parametrii doriti.

Cum sa alegi un scaun cu rotile?

Dizabilitatea este un handicap produs de o cauza a unei boli sau a ranilor, iar scaunele cu rotile sunt de o importanta deosebita pentru astfel de persoane. Un scaun cu rotile este un mijloc de transport pentru persoanele cu dizabilitati, iar tehnologiile moderne pot simplifica miscarea persoanelor bolnave. 

Ar trebui sa stii ca astfel de dispozitive, ofera mai multe oportunitati persoanelor cu mobilitate limitata. Atunci cand alegi un fotoliu rulant ar trebui sa tii cont de parametrii utilizatorului, de greutate, diagnostic, joc sportiv, deplasarea prin casa sau pe strada si alte caracteristici individuale. 

Scaunele cu rotile selectate corect pot facilita miscarea si pot preveni coliziunile si frecarea partilor corpului de peretii laterali. Un carucior de calitate slaba, selectat incorect, poate provoca leziuni, deformare secundara si incapacitate fortata, precum si alte complicatii. In magazinul online Magazinul Ortopedic poti gasi diverse modele de fotolii ortopedice de cea mai buna calitate.

Care este diferenta dintre un scaun cu rotile si un fotoliu rulant?

Chiar daca pare acelasi lucru la prima vedere, intre un scaun cu rotile si un fotoliu rulant exista cativa factori cheie care trebuie luati in considerare. In primul rand, trebuie sa stii exact ceea ce ai nevoie: un scaun cu rotile sau un fotoliu. Scaunul cu rotile este proiectat pentru miscari pasive. Acest lucru inseamna ca persoana care il foloseste nu se misca independent, ci cu ajutorul unei persoane insotitoare, un asistent. 

Scaun cu rotile | Fotoliu rulant | MagazinulOrtopedic.ro

fotoliu rulant

Prin urmare, are roti mici. Un fotoliu rulant, dimpotriva, este echipat cu roti mari si este proiectat pentru miscarea activa a persoanelor cu dizabilitati. In prezent, exista mai multe tipuri de echipament, asa ca, inainte de a cumpara un scaun cu rotile, trebuie sa decizi cum va fi folosit.

Principalele criterii pe care trebuie sa le indeplineasca aceste dispozitive speciale sunt confortul si comoditatea, deoarece functia lor principala este de a simplifica si facilita viata persoanelor cu dizabilitati si nu de a adauga complexitate.