Acasă Diverse Arbori ornamentali pentru curti mici

Arbori ornamentali pentru curti mici

Alegerea varietatilor potrivite de arbori ornamentali pentru curtile mici este cruciala. Cu siguranta nu doriti sa taiati un copac frumos pentru ca abia puteti iesi pe usa, deci ar trebui luate in considerare variante potrivite cu dimensiunile curtii

alegerea arborilor

Copacii dau structura curtii sau livezii, asigura umbra si sunt o resursa minunata pentru micile insecte si chiar animale. Fiecare curte ar trebui sa aiba cel putin un copac! Nicio gradina sau curte nu este prea mica pentru un copac. Bineinteles, poate o curte mica nu poate gazdui un castan cu o coroana bogata, insa o magnolie ar merge de minune. Mai ales ca exista o gama larga si variata de copaci mici, ornamentali, potriviti pentru spatii mici, nu exista niciun motiv ca acestia sa nu fie achizitionati!

Alegerea varietatilor potrivite de arbori ornamentali pentru curtile mici este cruciala. Cu siguranta nu doriti sa taiati un copac frumos pentru ca abia puteti iesi pe usa, deci ar trebui luate in considerare variante potrivite cu dimensiunile curtii, climatul zonei, preferinte estetice.

Pentru persoanele carora le place culoarea galbena, Acacia Baileyana sau salcam – nuiele Cootamundra este copacul ornamental perfect. Acesta este originar din Australia, are frunze verzi si flori galbene pufoase. Prefera clima marina, insa creste bine si in zonele temperate mai umede. Poate creste inalt de maxim 9 metri, insa inaltimea medie este undeva la 3 metri, iar diametrul coroanei ar putea atinge chiar si 6 metri.

Amelanchier lamarckii sau arborele de stafide este originar din zonele temperate ale emisferei nordice. Infloreste in aprilie-mai si are un aspect stufos cu flori albe pozitionate pe coroana care poate avea un diametru de 4-6 metri. Acest arbore ornamental face si fructe care pot fi consumate. Acestea au forma afinelor, iar dupa ce se usuca seamana cu stafidele, de aici si denumirea arborelui.

Originar din Japonia, China si Korea, Cornus Kousa este un arbore absolut inedit. Poate creste pana la 3-5 metri inaltime ale carui flori sunt mari si rezista de la inceputul primavarii pana vara. Dupa perioada de inflorire, florile se transforma in frunze cu fructe mici si rosii, asemanatoare fragilor. Dupa perioada de rod, frunzele verzi devin rosii.

Acestea sunt doar cateva exemple potrivite unei curti mici, insa mai exista o multime de variante pe care le puteti lua in calcul. Consultantii in gradinarit si peisagistica va stau la dispozitie cu informatii personalizate in functie de terenul dinsponibil si zona in care locuiti! Trebuie doar sa indrazniti sa va doriti o curte altfel!