Acasă Sanatate Avantaje ale talonetelor ortopedice

Avantaje ale talonetelor ortopedice

tesamedical.ro

Problemele picioarelor pot afecta restul corpului, in principal genunchii, soldurile si coloana vertebrala. Cea mai rapida modalitate de a preveni si de a gasi o usurare a disconfortului consta in utilizarea talonetelor ortopedice.

In magazinele cu profil medical exista diferite modele, de la talonete pentru calcaie la talonete ortopedice pentru picioare diabetice, astfel incat acestea sa poata fi ajustate cat mai mult posibil la nevoile celor care le cumpara. Daca picioarele nu au nicio patologie, dar persoana respectiva se confrunta cu senzatia de picioare obosite, folosirea talonetelor interioare o poate ajuta sa amelioreze acesta neplacere.

Din oferta TesaMedical.ro se pot cumpara talonete din silicon, foarte eficiente care, datorita proprietatilor lor viscoelastice, amortizeaza punctele de incarcare, atat in timpul mersului, cat si in pozitie statica.

Care sunt cele mai frecvente probleme ale piciorului pentru care se pot cumpara talonete ortopedice?

Picioarele plate sunt una dintre cele mai frecvente probleme. In aceste cazuri, bolta piciorului este prea joasa. Talonetele pentru calcaie ajuta la ridicarea boltii si corecteaza alinierea piciorului in raport cu glezna.

Apoi, exista piciorul cav, in cazul in care arcada este foarte inalta si piciorul este adesea inclinat spre exterior. Talonetele pentru calcai permit ridicarea zonei externe a piciorului si alinierea acestuia cu glezna.

Dar acestea nu sunt singurele probleme care pot aparea la nivelul piciorului. Exista patologii mai dureroase in care talonetele pentru calcaie pot fi o solutie. De exemplu, pintenii calcaneeni. Utilizarea talonetelor pentru calcai ajuta la absorbtia impactului si ajuta la tratarea pintenilor calcaneari.

Talonete ortopedice | TesaMedical.ro

Talonete ortopedice

Nu in ultimul rand, mai exista si piciorul diabetic. Diabeticii trebuie sa acorde o atentie deosebita picioarelor pentru a preveni aparitia ulcerelor. Talonetele pentru diabetici ajuta la distribuirea presiunii pe picior pentru a evita ulcerele. Nu trebuie uitat ca este necesara preventia, cu ajutorul talonetelor pentru diabetici, a unei igiene corecte si a utilizarii unor pantofi confortabili si largi. Ranile diabeticilor sunt greu de vindecat, ca urmare a problemelor circulatorii.

De la Tesa Medical pot fi achizitionate talonete ortopedice, insa si alte produse medicale de ajutor in cazul in care persoanele in cauza se confrunta cu probleme locomotorii – de exemplu, orteza de picior, carje sau fotolii rulante.