Acasă Sanatate Exista contraindicatii cu privire la proteza dentara? Cui ii este destinata aceasta?

Exista contraindicatii cu privire la proteza dentara? Cui ii este destinata aceasta?

clinica stomatologica din sectorul 2

Principala solutie de inlocuire a unui numar mare de dinti lipsa sau chiar in cazul pacientilor cu edentatie totala este proteza dentara. Din acest motiv este asociata adesea cu pacinetii in varsta, a caror stare de sanatate generala sau orala nu permite aplicarea unui alt tip de tratament stomatologic pentru restaurare dentara.

In plus, proteza dentara este evitata de multi pacienti, deoarece considera ca este incomoda si cade adesea, aspecte specifice protezelor dentare mobile clasice, de generatii mai vechi. Numai ca evolutia tehnologiei medicale a permis dezvoltarea unor tipuri de proteze dentare mai performante, unele dintre cele mai moderne si care pot fi alese de pacientii care apeleaza la tratamentul cu proteze dentare in sectorul 2, la clinica Elveto Dent, fiind proteze pe implant, care sunt fixe si foarte confortabile.

In ce consta tratamentul cu proteze dentare pe implant si pentru cine este potrivit?

Protezele pe implant sunt lucrari protetice fixe, care se adreseaza in special pacientilor care se confrunta cu lipsa totala a danturii sau celor care sunt deja purtatori de proteze si care isi doresc o solutie mai confortabila si sigura, dar ale caror oase maxilare permite inserarea implanturilor.

Procedura folosita de medicii dentisti de la clinica stomatologica din sectorul 2, Elveto Dent, presupune inserarea a cel putin 2 implanturi dentare in osul arcadei dentare, pe care ulterior – dupa perioada de vindecare si oseointegrare a implanturilor, care poate dura de la 3 pana la 6 luni – va fi montata proteza dentara definitiva.

In toata aceasta perioada, pacientii Elveto-Dent.ro nu vor sta fara dantura, ci vor primi fie o proteza provizorie, fie proteza detinuta va fi modificata pentru a se putea aseza peste implanturi.

Proteze dentare in sectorul 2 | clinica stomatologica din sectorul 2 | Elveto-Dent.ro

Proteze dentare in sectorul 2

Exista contraindicatii legate de proteza dentara?

Deoarece proteza dentara este principala solutie de restaurare dentara care este recomandata chiar si persoanelor cele mai in varsta, nu exista contraindicatii cu privire la aceasta. In cazul celor pe implant insa pot exista anumite criterii de eligibilitate pentru pacienti, care sunt legate in special de procedura de inserare a implanturilor dentare.

Tipul protezei se alege insa numai dupa o consultatie stomatologica amanuntita si impreuna cu medicul dentist, care va recomanda cea mai potrivita solutie, in functie de nevoile pacientului si specificul fiecarui caz.