Acasă Diverse Jocul educativ la copii – criterii de alegere si beneficii

Jocul educativ la copii – criterii de alegere si beneficii

Jocul educational este o oportunitate de a reuni diferite generatii in jurul aceleiasi mese. Placerea va fi impartasita intre ei

jocul educativ

Astazi, jocul educativ este foarte popular in randul parintilor care doresc sa-si sustina copiii in invatarea lor in timp ce se distreaza. O selectie larga este disponibila in prezent in magazinele de jucarii si online.

Specialistii in domeniu spun ca invatarea si dezvoltarea abilitatilor la copii sunt mult mai eficiente cand intervine joaca.

Jocul trebuie, mai presus de toate, sa fie atractiv, deoarece cu cat un copil se bucura sa se joace cu atat va fi mai pregatit sa invete.

Un alt criteriu important este aspectul evolutiv al jocului. A putea lasa copilul sa-si vada propriul progres este cel mai bun mod de a-i oferi incredere in sine.

In cele din urma, este important sa se tina seama de varsta copilului atunci cand se aleg jucarii care ii sunt potrivite, pentru a-i respecta mai bine toate fazele de invatare.

  • De ce sa alegi jocurile educative?

Jocul este mai presus de toate o activitate educationala care ii permite copilului sa gandeasca, sa se exprime, sa creeze si sa se raporteze la ceilalti. Utilizarea jocurilor educationale in unitatile de invatamant marturiseste importanta jocurilor pentru educatia copilului.

  • Jocurile de colorat dezvolta logica

Jocurile de colorare a numerelor permit copiilor sa se distreze in timp ce isi dezvolta abilitatile de concentrare, observare si manevrare a numerelor.

4 motive pentru a alege un joc educativ

  • Jocul este o sursa de invatare

Jocul educativ ii permite copilului sa dobandeasca noi cunostinte si sa inteleaga mai bine unele deja dobandite.

  • Jocul este o sursa de emotii

Datorita jocului educational, copiii invata sa-si exprime emotiile in deplina libertate si sa le controleze in timp ce se joaca: bucurie, dezamagire, mandrie, anxietate, emotie etc.

  • Jocul dezvolta simtul social

Jocul educativ il pregateste pe copil sa traiasca in grup si sa-i respecte pe cei din jur. Fiecare copil isi va putea astfel afirma propria personalitate.

  • Jocul asigura o legatura intergenerationala

Jocul educational este o oportunitate de a reuni diferite generatii in jurul aceleiasi mese. Placerea va fi impartasita intre ei.