Acasă Auto Ghid de achitionare piese auto dintr-un magazin online

Ghid de achitionare piese auto dintr-un magazin online

Cum nu toti cei care cauta piese auto in mediul virtual sunt foarte familiarizati cu achizitiile online, este necesar sa se noteze cele mai importante aspecte legate de acest proces

piese auto

Cum nu toti cei care cauta piese auto in mediul virtual sunt foarte familiarizati cu achizitiile online, este necesar sa se noteze cele mai importante aspecte legate de acest proces. Pentru a verifica existenta unei anumite piese in stoc, utilizatorul trebuie sa selecteze una dintre marcile introduse in meniu, dupa care sa bifeze modelul pe care il detin sau de care sunt interesati. Aceste operatiuni vor genera mai multe articole compatibile cu modelul selectat, impartite pe categorii principale, incadrate facil ca design – clientii pot vedea rapid si simplu disponibilitatea unui produs.

Posibilitatea unei comenzi personalizate/suplimentare

In experienta de cumparator, vor exista situatii in care produsul – piesa auto – sa nu fie pe stoc, din varii motive: fie nu este una dintre cele mai achizitionate piese, fie este mai scumpa si magazinul nu doreste sa isi creeze stoc cu astfel de produse, fie cererea plasata de catre cumparator este mare, iar numarul de articole solicitat nu este disponibil pe loc. In aceste situatii, operatorii firmei vor prelua comanda si se vor interesa mai departe, la furnizorii colaboratori, pentru a identifica daca pot sau nu onora comanda primita. Oricum ar fi, aceasta optiune le faciliteaza clientilor experienta de achizitie, nemaifiind nevoiti sa cerceteze in alta parte articolele necesare, cel putin nu, pana nu primesc un raspuns negativ din partea furnizorilor.

Preturi corecte

Raportul calitate-pret reprezinta un aspect urmarit de orice client atunci cand achizitioneaza un produs sau un serviciu. Cand vine vorba despre piese auto, preturile sunt relevanta, mai ales in contextul unor lucrari de reparatii mai extinse.

Cu toate acestea, un semnal de alarma il reprezinta si preturi cu mult mai mici, comparativ cu alte firme. De aceea, este esential sa fie verificata credibilitatea magazinului online cu care se intentioneaza sa se colaboreze.

In concluzie, pretul corect este cel relevant pentru calitatea oferita de fiecare data. Desi calitatea este un atribut esential pentru clienti, in cazul pieselor auto, riscul este cu atat mai mare: o piesa care nu este conforma poate defecta mai mult mecanica masinii, asa cum poate provoca si neplaceri mai mari, precum un accident.