Acasă Diverse Poeti romani care au scris poezii despre toamna

Poeti romani care au scris poezii despre toamna

Accesati www.anticariat-carti.com si aflati unde se fac achizitii de carti intr-un mod corect, rapid si eficient!

achizitii de carti

Toamna nu numai ca este un anotimp bogat in roadele campului, dar este si anotimpul care a inspirat unii dintre cei mai mari poeti in compunerea de poezii care au ramas in istoria literaturii romane. Nu doar romanii s-au lasat inspirati de toamna, ci exista si autori straini care s-au lasat leganati de adierile tomnatice. De exemplu, Albert Camus spunea despre toamna ca este ”o a doua primavara, cand fiecare frunza e o floare”, iar al nostru Nichita Stanescu a creat o adevarata oda toamnei prin poezia ”Emotie de toamna”.

Un alt poet consacrat care a scris despre toamna, este George Toparceanu. In poezia sa ”Rapsodii de toamna” el prezinta cum se pregatesc toate vietatile si plantele sa intampine marea si impunatoarea aparitie a toamnei. Asadar, dupa ce tot ce are suflare se pregateste, apare toamna: ”Iat-o! … Sus in deal, la struga, Asternand pamantului Haina ei cu trena lunga De culoarea vantului…”

Simbolistul roman in al carui suflet era o continua toamna, frig, ploaie si chiar iarna, George Bacovia, a scris si descris acest anotimp in aproape toate poeziile sale. Iata un crampei din poezia nervi de toamna”: ”E toamna, e fosnet, e somn … Copacii, pe strada, ofteaza; E tuse, e planset, e gol … Si-i frig, si bureaza.”

Cu siguranta nu exista niciun roman care sa nu fi auzit macar o data in viata versurile despre toamna scrise de Octavian Goga: ”Val de bruma argintie Mi-a impodobit gradina Firelor de lamaita Li se usca radacina/ Peste crestet de dumbrava Norii suri isi poarta plumbul Cu podoaba zdrentuita Tremura pe camp porumbul”

Poetul anotimpurilor, George Cosbuc, a descris toamna intr-un mod exceptional de simplu si firesc, asa cum se vede si in poezia ”Zile de toamna”: ”Era toamna Erau si niste castani pe pamant Vreme rea si bate vant”

Cumpar carti de orice fel | achizitii de carti | www.anticariat-carti.com

cumpar carti de orice fel

In bibliotecile tuturor romanilor se afla, cu siguranta, cel putin un volum de poezii scrise de poeti romani, poate chiar acestia mentionati. Daca le aveti pe acestea sau oricare alti autori care au scris despre toamna si vreti sa vindeti cartile, cumpar carti de orice fel, indiferent de continut. Accesati www.anticariat-carti.com si aflati unde se fac achizitii de carti intr-un mod corect, rapid si eficient!