Acasă Diverse Lecturi pentru adolescenti – carti ieftine online

Lecturi pentru adolescenti – carti ieftine online

Anticariatul Printre Carti recomanda astazi carti ieftine online cu ecranizari in cinematografe, mari capodopere ale literaturii romane, precum si ale literaturii universale.

Lecturi pentru adolescenti

Nu-i asa ca adolescentii sunt capriciosi cand vine vorba despre orice? Mancare, activitati in casa, scoala… Una dintre concluziile la care au ajuns cercetatorii indica faptul ca acestora le e este mult mai la indemana si mai comod sa vizioneze un film decat sa citeasca o carte. Insa multe dintre filmele disponibile astazi atat in online, cat si pe platformele specializate sunt ecranizari ale marilor capodopere literare.

Anticariatul Printre Carti recomanda astazi carti ieftine online cu ecranizari in cinematografe, mari capodopere ale literaturii romane, precum si ale literaturii universale. Cartile reprezinta unitatea primordiala a educatiei si a invataturii, iar filmele sunt, la randul lor, o ramura esentiala a artei.

Exemple de carti din literatura universala care au fost ecranizate: Robinson Crusoe, Daniel Defoe, Romeo si Julieta, William Shakespeare, La rascruce de vanturi, Emily Bronte, Crima din Orient Express, Agatha Christie, Marile sperante, Charles Dickens, Mandrie si prejudecata, Jane Austen, Mizerabilii, Victor Hugo, Contele de Monte Cristo, Alexandre Dumas.

Literatura universala, izvor infinit de cunostinte, contine opere nemuritoare, pe care le transmitem din generatie in generatie, gratie specificitatii stilului si a exemplaritatii prin care au fost scrise. Repere esentiale pentru cultura oricarui individ, acestea creeaza conturul si definitiveaza perspectiva individului asupra societatii moderne, reprezentand o oportunitate excelenta de a intelege istoria intr-un anumit context spatial si temporal.

Exemple de carti din literatura romana cu ecranizari in cinematografe: Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi, Camil Petrescu, Enigma Otiliei, George Calinescu, Moara cu Noroc, Ioan Slavici, Neamul Soimarestilor, Mihail Sadoveanu, Baltagul, Mihail Sadoveanu, Morometii, Marin Preda, Cel mai iubit dintre pamanteni, Marin Preda, Domnisoara Christina, Mircea Eliade, Patul lui Procust, Camil Petrescu, Toate panzele sus, Radu Tudoran.

Carti ieftine online | PrintreCarti.ro

carti ieftine online

Studiile sociologilor indica faptul ca multi adolescenti resping literatura romana, in favoarea celei straine. De ce sa uitam de valoarea bagajului literar al poporului roman? Pretuirea trecutului istoric propagat prin prisma capodoperelor literare ale autorilor clasici poate fi considerata cea mai insemnata declaratie de dragoste fata de patria in care traim: titluri si autori care raman in istorie, referinte culturale masive si constiinta trecutului poporului. Sa fim mandri!