Acasă Imobiliare Cum sa iti pregatesti casa pentru vanzare

Cum sa iti pregatesti casa pentru vanzare

pregatire casa pentru vanzare

Atunci cand vine vorba despre vanzarea unui bun imobiliar prezentarea acestuia are o importanta cruciala. Pregatirea casei pentru vanzare iti permite sa nu ii pui pe fuga potentialii cumparatori inca de la prima vizita ci din contra, sa ii determini sa vina cu o oferta interesanta.

Casa bine pregatita, efect wow asigurat

Cu cat pretul de vanzare este mai ridicat cu atat cumparatorii au dreptul de a fi mai exigenti. Recomandarile curente pentru o casa de vanzare se refera la ingrijiri aduse finsajelor si renovarilor pentru ca locuinta pusa spre vanzare sa fie moderna, in tendinte. Obiectivul este acela de a inspira incredere potentialului cumparator inca din momentul in care acesta trece pragul casei si sa provoci un efect wow, efect atat de cautat de vanzatorii din sectorul imobiliar.

Increderea se bazeaza in special pe urmatoarele criterii:

  • Verificarea existentei diferitelor fisuri;
  • Revopsirea tavanului si peretilor;
  • Alte reparatii necesare;

Pe langa toate aceste reparatii necesare, redecorarea sau cumpararea unui mobilier nou poate conferi un aer proaspat locuintei dar poate, in egala masura, accelera procesul de vanzare. Opteaza pentru tapet cu motive geometrice sau pur si simplu alege sa zugravesti peretii in culori neutre precum bej, gri, alb pentru a-i permite unui potential cumparator sa se proiecteze in viitor.

Nici exteriorul casei nu trebuie uitat: fatada trebuie curatata sau revopsita, gazonul trebuie tuns, copacii necesita toaletare, terasa poate fi renovata pentru a-i aduce un aer de prospetime. Daca exista diferite spatii de joaca pentru copii vor fi pastrate doar daca se afla intr-o perfecta stare de functionare.

Alte documente de pregatit

Pentru a oferi informatii mai precise si mai clare unui potential cumparator este preferabil sa pregatesti, daca nu ai facut deja acest lucru, un dosar care sa contina informatii precum suprafata terenului, informatii despre constructie, despre suprafata fiecarei incaperi in parte pentru a putea raspunde intrebatilor cumparatorilor fara ezitare.