Acasă IT Cum sa alegi prima tableta pentru copilul tau?

Cum sa alegi prima tableta pentru copilul tau?

Tableta pentru copii este special conceputa pentru prichindei, are o carcasa frumos colorata si rezistenta, are continut specific varstei

criterii tableta copil

Desi nu este indicat ca cei mai mici membrii ai familiei sa foloseasca gadgeturi, sa stea cu ochii in telefon, laptop sau tableta, vremurile evolueaza si ei insisi cer aceste gadgeturi pentru a le utiliza in scop de cercetare, educational sau pur si simplu de relaxare, pentru a se juca.

Una din cele mai apreciate cadouri de catre copii este tableta. Tableta este mai mare decat telefonul, are un ecran mai generos, iar in unele cazuri chiar se misca mult mai bine si mai rapid decat un telefon. Fie ca aleg sa se uite la desene, sa se joace sau sa intreprinda activitati didactice, aceste lucruri sunt posibile pe tableta.

Criterii de achizitionare a tabletei pentru copii

Pe piata exista numeroase modele de tablete, de la cele mai simple, pana la cele mai moderne si cu functii complexe. Pentru ca majoritatea copiilor sunt expusi in ziua de azi tehnologiei de la varste cat mai fragede, daca ei isi doresc foarte mult o tableta, atunci cu siguranta parintii vor face tot posibilul sa le-o ofere cu ocazia aniversarii, onomasticii, a sarbatorilor de iarna sau a Sarbatorilor Pascale.

In fond, nu este dificil de cumparat o tableta, insa parintii trebuie sa stie exact ce caracteristici trebuie sa ia in calcul in timpul cautarilor pentru a nu da gres cu alegerea facuta.

Tableta pentru copii este special conceputa pentru prichindei, are o carcasa frumos colorata si rezistenta, are continut specific varstei, o interfata prietenoasa si posibilitatea controlului parental.

Tabletele normale sunt ideale pentru copii de varste mai mari, cu conditia ca adultii sa restrictioneze accesul copiilor catre continut nepotrivit varstei.

In plus, parintii trebuie sa stabileasca daca tableta va avea un rol educativ sau de recreere. In functie de aceste caracteristici, se alege tableta care va ajuta la dezvoltarea functiei cognitive, un dispozitiv cu un sistem de operare ce suporta o mare varietate de aplicatii.

Continutul preinstalat este la fel de important, aplicatiile fiind cel mai important aspect de soft al unei tablete, de aceea parintii vor cauta tablete care deja au jocuri si aplicatii compatibile cu varsta si cu preferintele copiilor.