Acasă IT Ce ar trebui sa stie novicii despre dezvoltarea IT

Ce ar trebui sa stie novicii despre dezvoltarea IT

Domeniul IT atrage tot mai multi tineri datorita dinamicii muncii depuse, datorita provocarilor pe care sistemele de operare le presupun, dar si datorita salariilor foarte mari oferite de catre angajatori

domeniul IT

Domeniul IT atrage tot mai multi tineri datorita dinamicii muncii depuse, datorita provocarilor pe care sistemele de operare le presupun, dar si datorita salariilor foarte mari oferite de catre angajatori. Impartit in trei categorii principale, dezvoltarea IT cuprinde diferite etape asa cum se arata in randurile de mai jos.

Ce inseamna de fapt dezvoltarea IT?

Termenul dezvoltare IT se refera de fapt la trei tipuri de dezvoltari:

  • Dezvoltare software;
  • Dezvoltare web;
  • Si de cativa ani incoace, odata cu utilizarea din ce in ce mai mare a tabletelor si a altor smartphone-uri, dezvoltarea mobila.

Dezvoltatorul IT este responsabil pentru diferitele sarcini legate de aceste trei tipuri de dezvoltare. El proiecteaza sau imbunatateste programe, analizeaza nevoile companiilor si are o comanda perfecta a limbajelor calculatorului. Este, de asemenea, cel care testeaza software-ul, site-urile si aplicatii odata ce au fost create. In plus, tot el este si responsabil pentru documentatia tehnica si monitorizarea si instruirea utilizatorilor.

Dezvoltarea software include toate etapele crearii oricarui software. De la studierea nevoilor viitorilor utilizatori pana la studierea bugetului si realizarea unei analize profunde a ergonomiei si a experientei utilizatorilor, dezvoltarea de software este un proces complet si detaliat. In plus, odata cu utilizarea din ce in ce mai mare a tabletelor si a telefoanelor pentru munca, multi dezvoltatori ofera o versiune mobila a software-ului de la conceptia sa.

Dezvoltarea web face posibila crearea tuturor tipurilor de site-uri: vanzari online, platforme web. De asemenea, sunt incluse si diferite etape, cum ar fi analiza nevoilor si testarea. Dar dezvoltarea unui site nu este la indemana tuturor si este recomandat sa se angajeze profesionisti care sa duca la indeplinire aceasta sarcina.

Dezvoltare mobila este cea mai recenta dezvoltare care se refera la crearea de aplicatii compatibile cu diferite sisteme de operare. Este important ca dezvoltarea web sa fie durabila si sa nu depinda de browserul sau dispozitivul pe care oamenii il utilizeaza, astfel, sa se poata accesa datele oricand si oriunde.