Acasă Diverse Vacanta de vis in Zanzibar

Vacanta de vis in Zanzibar

Plajele din Zanzibar sunt superbe, intinderi de nisip alb si fin, strajuite de palmieri care ofera umbra pretioasa inca din primele ore ale diminetii, cand temperaturile ajung chiar si la 30 de grade Celsius.

turism Tanzania

Unul dintre deja celebrele arhipelaguri din Tanzania, aflat la doar o ora de continent, Zanzibar este un loc turistic foarte indragit de oamenii din intreaga lume, una dintre cele mai exotice insule din lume. Pe cat de luxos pare acest paradis pentru turisti, realitatea este una crunta.

Zanzibar este o insula saraca, care nu reuseste sa prospere, in ciuda turismului bogat. Guvernul insulei ia sume foarte mari de la hotelieri, sub forma de taxe si de impozite, iar electricitatea vine sub forma de unitati pe cartela, care nu reflecta mereu cantitatea utilizata. Nu in ultimul rand, apa in Zanzibar este un bun de lux si infrastructura este foarte proasta.

Cu toate acestea, turistii apreciaza foarte mult acest loc pentru plaja cu apa curata, pentru preparatele culinare pe baza de peste si pentru atmosfera paradisiaca.

Principalele motive pentru a nu rata o vacanta de vis in Zanzibar

Ideea de a pune in practica o vacanta de vis, exotica, intr-un loc foarte indepartat, la mii de kilometri departare si multe ore de zbor de parcurs, este destul de usor de pus in aplicare acum. Apele limpezi, intinderile de nisip curat si de toate culorile, muzica relaxanta, resorturile impresionante sunt doar cateva dintre motivele pentru care turistii se aventureaza la un drum asa de lung.

In Zanzibar, luxul opulent se imbina foarte bine cu simplitatea stilului de viata a localnicilor. Bucataria locala este extraordinara, fiind o insula a condimentelor si avand influenta numeroaselor popoare care au locuit aici, asa ca Zanzibar este un adevarat paradis culinar. Mancarea in Zanzibar are arome exotice, indiene si orientale.

Plajele din Zanzibar sunt superbe, intinderi de nisip alb si fin, strajuite de palmieri care ofera umbra pretioasa inca din primele ore ale diminetii, cand temperaturile ajung chiar si la 30 de grade Celsius. Apa limpede de culoare turcoaz ofera o experienta extraordinara a fluxului si a refluxului.

Nu in ultimul rand, Zanzibar trebuie vizitat cel putin o data in viata pentru cultura locala, pentru a observa modul de viata al localnicilor, care isi ingrijesc fermele, care vand marfa proaspat adusa din ocean, pentru a sta de vorba cu ei, mereu zambitori si deschisi in fata turistilor din toate colturile lumii. Zanzibar este un loc al libertatii, al energiei si al relaxarii.