Acasă Diverse La ce se uita bancile pentru a putea oferi un imprumut?

La ce se uita bancile pentru a putea oferi un imprumut?

Criza sanitara provocata de covid-19 a avut consecinte importante pentru economia tuturor tarilor

imprumut

Criza sanitara provocata de covid-19 a avut consecinte importante pentru economia tuturor tarilor, astfel ca multe familii ar putea avea nevoie de finantare suplimentara pentru a face fata cheltuielilor lunare. 

In acest articol exista dorinta de a ajuta si, prin urmare, este studiata in detaliu situatia pietei si de aici se va afla la ce se uita bancile inainte de a imprumuta bani, ce documentatie este necesara etc.

Daca exista gandul de aplicare pentru finantare si se doreste cunoasterea celei mai interesante si atractive oferte de pe piata, este nevoie sa fie amintit faptul ca multe banci ofera un calculator (mediul online) la care se poate aplica, fara sa fie nevoie de o deplasare catre banca.

Ce analizeaza bancile pentru a acorda un credit?

Desi oricine poate solicita un imprumut (chiar si unul dintre cele mai bune imprumuturi pentru cercetarea de piata), bancile si companiile specializate isi asuma un risc atunci cand acorda finantare unei persoane fizice, astfel incat, pentru a decide daca sa aproba cererea sau nu, iau in considerare o serie de factori care deriva de fapt din stabilitatea locului de munca.

Daca exista un loc de munca stabil si salariul se plateste la termen, acestea sunt criterii esentiale pentru ca o banca sa decida daca sa acorde un imprumut. In ochii unei entitati, nu este acelasi lucru sa existe un contract pe durata nedeterminata decat unul pe perioada determinata.

De asemenea, bancile nu apreciaza solicitantii care lucreaza ca functionari publici in acelasi mod ca si cei care fac acest lucru in calitate de angajat sau de lucrator care desfasoara activitati independente. Evident, primele sunt cele cu cele mai multe optiuni de a obtine finantare, in timp ce, acestea din urma, sunt susceptibile de a fi acceptate cu mult mai multe garantii suplimentare.

In plus, finantarea care se poate obtine in ceea ce priveste unele imprumuturi, va depinde de venitul celui ce solicita imprumutul. Suma ceruta ca si imprumut va avea nevoie de niste venituri proportionale, astfel incat sa nu existe discrepante intre suma datorata si cheltuielile lunare ale unei persoane.