Acasă Diverse Intrebarile puse la interviu

Intrebarile puse la interviu

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile adresate de intervievatori. In functie de domeniul avut in vedere si de jobul pentru care se da interviul, ar trebui gandite si alte intrebari si raspunsuri.

raspunsuri la intrebari

Ar fi minunat ca toti candidatii sa stie exact ce intrebari le vor fi puse de intervievator. Mai jos va fi prezentata o lista cu cele mai frecvente intrebari si raspunsuri.

1.  „Imi poti povesti despre tine?”

Aceasta intrebare pare foarte simpla, asa ca multi oameni nu se pregatesc pentru ea. Candidatul poate incepe cu realizarile sau cu experientele pe care vrea sa i le prezinte intervievatorului. In incheiere, va vorbi despre modul in care experientele anterioare l-au pregatit pentru jobul la care candideaza.

2.  „Cum ai auzit despre aceasta pozitie?”

Aceasta este o alta intrebare, aparent inofensiva, din cadrul interviului. De fapt, este o ocazie perfecta pentru persoanele candidate sa iasa in evidenta si sa isi arate pasiunea si conexiunea cu intreaga companie. De exemplu, daca au aflat despre post prin intermediul unui prieten, candidatii pot descrie mai amanuntit situatia. Daca au descoperit compania la un eveniment sau intr-un articol, ei ii pot impartasi intervievatorului ceea ce, mai exact, le-a atras atentia cu privire la acest job.

3.  „Ce stii despre companie?”

Orice candidat poate citi inainte toate detaliile importante despre companie. Deci, atunci cand intervievatorii intreaba acest lucru, ei nu incearca neaparat sa evalueze ceva, ci sa vada daca persoanelor candidate chiar le pasa. Ca raspuns, ele pot incepe prin a arata ca au inteles obiectivele companiei, folosind astfel cateva cuvinte cheie si fraze de pe site-ul lor web. Apoi, trebuie sa isi continue ideea cu o perspectiva personala, cum ar fi: „Sunt atras personal de aceasta misiune pentru ca…” sau „Cred cu adevarat in aceasta abordare deoarece…”.

4.  „De ce vrei aceast job?”

Din nou, companiile vor sa angajeze persoane care sunt pasionate de job, asa ca ar trebui ca cei doritori sa aiba un raspuns gandit foarte atent despre motivul pentru care isi doresc pozitia. In primul rand, ei pot identifica cativa factori cheie care se potrivesc perfect pentru ei. De exemplu: „Am fost intotdeauna pasionat de educatie si cred ca voi faceti lucruri grozave, asa ca vreau sa fac parte din compania voastra”.

5.  „Care sunt cele mai mari atuuri profesionale?”

Cand persoanele candidate raspund la aceasta intrebare, antrenorul de interviu Pamela Skilling recomanda ca raspunsurile sa fie exacte, relevante si specifice. De asemenea, pot continua cu un exemplu prin care sa demonstreze acele trasaturi intr-un cadru profesional.

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile adresate de intervievatori. In functie de domeniul avut in vedere si de jobul pentru care se da interviul, ar trebui gandite si alte intrebari si raspunsuri.