Acasă Auto Ce inseamna marcajele OE de pe anvelopa?

Ce inseamna marcajele OE de pe anvelopa?

Anvelopele OE nu au fost montate accidental pe masina cand aceasta a iesit din fabrica

anvelope auto

Anvelopele OE ( prescurtarea de la Original Equipment) sunt piesele originale montate pe vehicul din fabrica. Acestea ofera beneficii uriase in ceea ce priveste performanta optima si siguranta sporita la conducere.

Toate anvelopele auto ofera calitati diferite in conditii diferite, dar exista sute de modele dintre care oamenii pot alege si toate arata la fel, asa ca alegerea anvelopei pentru masina poate fi descurajanta.

Un lucru cert este ca anvelopele sunt singurele 4 puncte de contact dintre masina si drum. Cu alte cuvinte, acestea sunt cea mai importanta caracteristica de siguranta a oricarui vehicul – anvelopele de buna calitate pot imbunatati drastic performanta generala si pot ajuta la reducerea emisiilor si a consumului de combustibil.

Anvelopele OE nu au fost montate accidental pe masina cand aceasta a iesit din fabrica. Au fost create in parteneriat strans cu producatorul masinii in cauza pe o perioada lunga de timp.

Anvelopele originale care au venit cu noua masina sunt importante pentru ca sunt reglate si adaptate pentru acea marca si model de masina si testate special pentru siguranta. Din acest motiv, atunci cand se cumpara anvelope noi, este important sa se ia in considerare, modelul anvelopelor originale.

De ce sunt importante anvelopele echipamente originale?

Anvelopele OE sunt reglate special in toate domeniile de performanta (cum ar fi manevrarea, zgomotul si confortul) pentru a oferi performanta ADN-ului marcii si modelului respectiv de vehicul. Aceste anvelope indeplinesc cerintele specifice solicitate de proiectantii vehiculelor si ofera caracteristicile lor unice de performanta.

Anvelope de schimb sau anvelope de inalta performanta?

Trebuie avut grija atunci cand se monteaza anvelope neomologate OE pe vehicule de inalta performanta (HP) si ultra-inalta performanta (UHP), deoarece echilibrul de performanta se poate schimba fata de cel al anvelopei cu specificatii OE aprobate care a fost montata initial.

Exista beneficii semnificative ale anvelopelor de inalta performanta: imbunatatirea sigurantei, controlului, aderentei la viteza mare si in toate conditiile de condus.

Din acest motiv, soferul vehiculului ar trebui sa conduca la capacitatea anvelopelor si nu a vehiculului, atunci cand achizitioneaza anvelope neaprobate OE pentru un vehicul HP sau UHP.

Toate anvelopele premium sunt legale si robuste, dar selectia incorecta a specificatiilor pe un vehicul HP si UHP ar putea afecta negativ echilibrul vehiculului, ducand la o scadere vizibila a performantei.