Realizarea ITP-ului pentru autoturisme nu da mari batai de cap soferilor avand in vedere multitudinea de statii existente in capitala. In cazul autoutilitarelor insa, situatia se schimba putin pentru ca exista un numar limitat de statii ITP pentru autoutilitare in Bucuresti. Beta ITP, spre exemplu, se ocupa de verificarea tuturor tipurilor de autovehicule GPL/GNC si motociclete, inmatriculate pe teritoriul Romaniei.
Ce inseamna inspectia tehnica?
ITP-ul sau inspectia tehnica periodica este o verificare prin care orice autovehicul trebuie sa treaca pentru a primi dreptul de libera circulatie pe strazi. Lipsa acestui document, atrage dupa sine amenzi usturatoare din partea organelor de ordine competente. Mai mult decat atat, soferii vor ramane si fara certificatul de inmatriculare, acesta fiind retinut de catre Politia Rutiera, caz in care ITP-ul nu poate fi efectuat decat in unitatile proprii RAR.
Soferii trebuie sa se asigure ca se prezinta la statiile autorizate inainte de expirarea reviziei precedente pentru a nu intampina probleme. Au fost situatii cand au existat anumite defectiuni tehnice pe care soferii au fost nevoiti sa le remedieze inainte de a primi noul aviz de circulatie.
Ce trebuie sa stii despre inspectia tehnica la Beta ITP
Beta ITP este o statie ITP din Bucuresti, autorizata RAR care se ocupa de masini fara sa fie nevoie de o programare in prealabil. Situati in sectorul 5 al capitalei, acestia au unele dintre cele mai competitive preturi de pe piata, existand inclusiv posibilitatea de a negocia tarifele in cazul flotelor de masini.
Statii ITP pentru autoutilitare in Bucuresti | ITP din Bucuresti | BetaITP.ro
Conform informatiilor prezentate pe site BetaITP.ro, masinile trebuie sa se prezinte spalate si curate pentru o evaluare cat mai precisa. De asemenea, anvelopele trebuie umflate la presiune nominala. In cazul in care aceste conditii minime nu sunt indeplinite, echipa isi rezerva dreptul de a refuza efectuarea verificarilor.
Inspectia tehnica presupune examinarea atenta a autovehiculului si anume a sistemului de franare, a motorului, a directiei, precum si a luminilor, anvelopelor, dar si a emisiilor poluante si aspectului exterior. Soferii trebuie sa aiba la indemana o serie de documente de identitate, printre care:
- certificatul de inmatriculare,
- asigurarea RCA valabila,
- cartea de identitate a autovehiculului,
- cartea de identitate a persoanei care aduce autovehiculul la inspectie