Impreuna cu profesionistii de la Studio Metal vom face o prezentare succinta a celor mai importante modalitati prin care metalul poate da un plus de valoare in locuintele amenajate in stil industrial.
Cu Studio Metal se poate amenaja o locuinta de tip industrial
De fapt, metalul, impreuna cu lemnul si caramida sunt elementele principale care intra in alcatuirea unui astfel de design. Practic, daca in celelalte idei de decor se ia in considerare ascunderea elementelor structurale (tevi, zidarie, conducte), in acesta se vor pune in valoare.
Cei de la www.studiometal.ro proiecteaza, produc si monteaza o gama larga de produse, precum: balustrade din inox si din otel, mobilier metalic, confectii metalice usoare, garduri si porti, scari metalice, glasvanduri, tavane metalice, placari cu materiale feroase sau neferoase, ansambluri metalice sudate si produse metalice realizate prin aschiere.
Practic, toate aceste elemente pot fi integrate cu succes intr-o locuinta de tip industrial.
Care sunt particularitatile acestui stil
Dupa cum am specificat deja, ideea acestui stil este de a lasa la vedere materialele de baza, care confera personalitate spatiului. Astfel, ferestrele nu vor fi acoperite cu perdele si draperii, scara din metal nu va fi accesorizata in niciun fel, iar caramida va fi expusa vederii.
Corpurile de iluminat metalice sunt de asemenea un element definitoriu. Acestea sunt de obicei geometrice, din linii simple, dar de efect.
Printre obiectele specifice de mobilier se numara: seiful metalic, scaunele cu picioare metalice, ceasurile de masa sau de perete simple, dar de mari dimensiuni, lampile cu brat ajustabil.
Studio Metal | StudioMetal.ro
Unul dintre lucrurile cele mai interesante in privinta metalelor este ca ele reflecta lumina, obtinandu-se in acest fel un spatiu mai aerisit si mai deschis. Si pentru ca acest aspect al spatiului cat mai lejer este unul specific acestui stil, vor fi eliminate acele delimitari inutile si chiar peretele dintre bucatarie si living.
In ceea ce priveste culorile, in cazul peretilor acestea vor fi neutre. In cazul decoratiunilor, este bine sa se combine tonurile metalice reci (argintul, cromul, nichelul) cu cele calde (auriu, bronz, cupru), pentru a se crea o atmosfera primitoare si plina de farmec.