Galustele cu magiun de prune, denumite Germknoedel, reprezinta un preparat de origine germana, delicios si usor de digerat. Ingredientele sunt usor de procurat, iar modul de preparare nu presupune cunostinte gastronomice avansate. Galustele cu magiun de prune pot fi un desert pe cinste sau o gustare intre mese.
Cum se prepara si ce ne trebuie pentru galuste cu magiun de prune
Pentru a prepara galustele cu magiun de prune, gospodinele au nevoie pentru aluat de 500 de grame de faina alba, 50 de grame de zahar, un pic de sare, un plic de drojdie uscata, zahar vanilat, doua oua, 70 de grame de unt topit, 100 de mililitri de lapte caldut si 60 de mililitri de apa calduta. Toppingul se face din mac cu zahar si unt topit, iar sosul de vanilie din sase galbenusuri de ou, jumatate de litru de lapte, 100 de grame de zahar si o pastaie de vanilie.
Modul de preparare este destul de simplu. Se amesteca faina cu zaharul si sarea, se bat ouale cu laptele, apa si untul topit si se adauga in masina de facut paine alaturi de drojdia uscata si zaharul vanilat, impreuna cu amestecul de faina.
Cat timp aluatul creste, se prepara in paralel sosul de vanilie, astfel: se pune la foc laptele cu zaharul si miezul pastaii de vanilie pana se topeste zaharul. Se adauga usor laptele astfel preparat peste galbenusuri pana se incorporeaza complet si se pune craticioara cu amestecul rezultat la foc mic. Se fierbe totul timp de cinci minute si se pune craticioara cu fundul in apa rece pana ce sosul se raceste de tot.
Aluatul se pune pe masa de lucru data cu faina si se framanta. Se taie in bucati egale pana se obtin 12-14 bucati care se ruleaza sub forma unui disc. In mijlocul fiecarui disc se adauga o lingura de magiun si se formeaza galustele. Se pun in oala cu sistem pentru abur timp de cateva minute. In farfurii se toarna sos de vanilie cat sa acopere fundul. Deasupra se asaza cate o galusca in mijlocul sosului si se unge cu unt topit, presarand amestecul din zahar si mac din belsug.