Multi pacienti vin la clinica stomatologica sector 4 pentru necesitati estetice urgente. Eroziunea dentara este caracterizata prin pierderea suprafetei unui dinte. Aceasta apare din cauza acizilor anumitor mancaruri sau bauturi consumate sau din cauza acizilor stomacali.
Acizii pot deteriora dintii, ceea ce duce la pierderea suprafetei lor. Acest lucru fiind cunoscut sub denumirea de uzura acida. Un medic stomatolog de la cabinetul stomatologic din Bucuresti. va explica pacientului amanuntit aceste aspecte.
De ce apare eroziunea dentara?
Acizii stomacali pot provoca eroziuni dentare. Stomacul contine multi acizi puternici care sunt folositi pentru digerarea alimentelor. Voma si refluxul pot determina ca acesti acizi stomacali sa ajunga in gura.
Acizii stomacali sunt foarte puternici si pot provoca deteriorarea substantiala a dintilor. De exemplu, persoanele care sufera de bulimie sau de reflux (acesta poate aparea uneori fara a se observa) pot avea aceasta problema.
Anumite alimente pot provoca eroziuni dentare. Multe alimente din comert sunt acide. Acestea sunt foarte des intalnite si consumate datorita gustului sau placut. Alimentele obisnuite si bauturile care contin niveluri ridicate de acid, includ:
- bauturi racoritoare (fara zahar);
- energizante;
- citrice (lamai, limes, portocale);
- bauturi sau ceaiuri cu aroma de lamaie;
- majoritatea sucurilor de fructe;
- apele cu vitamine;
- comprimate de vitamina C;
- otetul;
- vinul.
Acizii alimentari sunt adesea adaugati in alimente si bauturi procesate. Pe lista de ingrediente ale alimentelor si bauturilor, se poate verifica daca au fost sau nu adaugati acizi alimentari.
Cabinet stomatologic din Bucuresti | Clinica stomatologica sector 4 | ImplantologieSector4.ro
Ingredientele sunt listate in functie de cantitatea lor in alimente, cele cu cea mai mare cantitate fiind listate pe primele locuri. Cu cat acizii alimentari sunt mai apropiati de inceputul listei, cu atat produsul este mai bogat in acizi.
Eroziunea dentara – simptomele
Ca orice alta afectiune, eroziunea dentara provoaca aparitia unor simptome. Cele mai des intalnite simptome sunt: cresterea sensibilitatii dentare, schimbarea culorii dintilor si schimbarea formei acestora.
ImplantologieSector4.ro sustine ca daca nu este tratata la timp, poate duce la pierderea progresiva a suprafetei dintelui. Pierderea structurii dintelui poate necesita un tratament stomatologic complex si indelungat.