Una dintre cele mai frecvent intalnite si mai neplacute afectiuni stomatologice este halena sau halitoza, asa cum este denumita in termeni medicali. Aceasta este reprezentata de respiratia urat mirositoare si poate avea cauze dintre cele mai diverse. Halena nu va trece numai folosind guma de mestecat sau bomboanele mentolate, acestea nerezolvand problema decat pe moment.
In realitate, pacientii care nu scapa de aceasta afectiune trebuie sa faca o programare online la clinica stomatologica din sector 4, cu adresa virtuala la Implantologiesector4.ro, pentru ca specialistii sa determine cauzele acesteia si sa stabileasca o metoda de tratament. Solutiile propuse de reprezentantii celui mai renumit cabinet stomatologic din Bucuresti se ocupa de eliminarea cauzelor.
Ce este halena si ce o poate cauza?
Studiile in acest sens nu sunt deloc imbucuratoare si arata ca un procent foarte mare din populatie sufera de halitoza cel putin o data in viata si se confrunta cu o respiratie urat mirositoare, care le poate aduce neplaceri pe plan social, profesional si amoros.
Respiratia neplacuta are, cel mai adesea, cauzele in cavitatea bucala, iar intensitatea acesteia depinde de consumul de alcool, de tutun si, in general, de alimentele ingerate. Daca nu sunt cunoscute cu exactitate cauzele halitozei, este necesar un control stomatologic.
Cauzele halenei tin, in primul rand, de igiena dentara. Dintii trebuie sa fie spalati de minim 2 ori pe zi, pentru ca resturile alimentare care raman in santul gingival pot sa provoace acest miros neplacut. De asemenea, halitoza este determinata de obturatii incorecte, de coroane dentare neadaptate, de tartru, dar si de probleme pardontale. Cariile profunde sunt cele care determina cel mai adesea mirosul neplacut din gura.
Cabinet stomatologic din Bucuresti | clinica stomatologica din sector 4 | implantologiesector4.ro
Pacientii care se confrunta cu halena in mod constant sunt sfatuiti sa isi faca un detartraj, sa reduca sau sa elimine tutunul si sa respecte normele de igiena dentara. O alta cauza a respiratiei neplacute este reprezentata de senzatia de gura uscata, care scade secretia salivara si determina halitoza in primele ore ale diminetii.
Cum previi halitoza?
Pentru a preveni halitoza, este necesar ca pacientii sa foloseasca de doua ori pe zi apa de gura, pasta de dinti, ata dentara, sa se prezinte la medicul dentist pentru un detartraj cel putin o data pe an si sa renunte la unele obiceiuri alimentare nesanatoase. De asemenea, se recomanda tratarea cariilor existente in cavitatea bucala, dar si folosirea apei de gura antiseptica. Astfel, bacteriile dentare sunt indepartate si riscul aparitiei halitozei este eliminat sau diminuat.