Pe langa gustul racoritor al unui ceai de menta rece, combinat cu putina lamaie si un cub de gheata, pe langa beneficiile ceaiului de menta consumat cald in timpul iernii pentru a preveni sau a trata afectiuni precum raceala si gripa, pentru a calma gatul iritat si tusea, in combinatie cu mierea de albine, ceaiul de menta are si alte actiuni puternice in organism.
De ce sa bei ceai de menta si care este momentul oportun din zi pentru a-l consuma?
Ceaiul de menta are o actiune foarte puternica anti-stres. Aceasta licoare, consumata inainte de culcare, ajuta oamenii sa se relaxeze, le induce o stare de somn, le reduce anxietatea si stresul, elimina durerile de cap si de stomac. In plus, ceaiul de menta are un rol puternic in intarirea sistemului imunitar, fiind bogat in fosfor, vitamina B, calciu, reducand astfel riscul de aparitie a bolilor si a infectiilor in organism.
Mai mult decat atat, ceaiul de menta poate fi administrat in starile de greata, de balonare si de deranjamente stomacale care apar dupa masa. Ceaiul de menta este recomandat si femeilor insarcinate sau care alapteaza, dar si copiilor, fara precautii si contraindicatii, atata timp cat nu este consumat in exces. Ceaiul de menta chiar reduce indigestia si durerile cauzate de aceasta, are un puternic efect asupra colicilor sugarilor si este foarte eficient in cazul diareii.
Cei care sufera de indigestie si de alte probleme la stomac, cei care au un stil de viata nesanatos, care consuma foarte des mancare de tip fast-food, trebuie sa isi regleze aceste obiceiuri alimentare si sa faca o cura cu ceai de menta. Acesta se va dovedi benefic pentru ca va ameliora simptomele colonului iritabil, va stimula digestia, va calma arsurile stomacale si va avea un efect benefic pentru calculii biliari, diminuand si flatulenta.
Unul dintre ceaiurile cu cel mai placut gust, dar si cu efecte benefice asupra intregului organism, este ceaiul de menta, acest „medicament” miraculos din farmacia naturii, recomandat atat copiilor, cat si adultilor.