Pentru ca afectiunile locomotorii sau ortopedice sunt din ce in ce mai frecvente in randul pacientilor tineri, dar si in randul celor varstnici, acestea pot impune necesitatea folosirii unui cadru ortopedic. Acest dispozitiv va conferi utilizatorilor posibilitatea de a-si mentine echilibrul, de a recupera progresiv mersul in mod individual, fara a fi necesara prezenta permanenta a altei persoane.
Ce tip de cadru ortopedic se potriveste problemei de sanatate?
Specialistii www.magazinulortopedic.ro pun la dispozitie mai multe modele de astfel de cadre pacientilor, in functie de afectiunile de care sufera si de gravitatea acestora. Cu cat pacientul are mai multa stabilitate si este intr-o stare de sanatate buna, acesta nu va necesita un cadru de mers foarte usor sau mobil, ci va putea folosi si modelele fixe, mai grele, care il vor ajuta sa isi puna muschii in miscare.
Un astfel de echipament ortopedic, un cadru ortopedic bun este format din patru stalpi verticali, care sunt uniti de bare orizontale, cu manere adaptate, astfel incat utilizatorul sa poata prinde dispozitivul. Este nevoie de forta in maini pentru ca pacientii sa se poata deplasa.
Cadrele ortopedice mobile au roti la stalpii anteriori astfel incat sa fie posibila inaintarea prin impingere, fara a ridica cadrul de jos. Acestea pot fi folosite si ca dispozitive fixe daca se blocheaza rotile. Pentru a regla inaltimea cadrului, este necesar ca utilizatorul sa stea relaxat, cu coatele flexate la 20 de grade, iar cadrul sa fie amplasat la circa 30 de centimetri in fata acestui utilizatori, pentru a-l inconjura partial.
Cadrele de mers sunt reglabile si pliabile, sunt usor de transportat si de depozitat, iar reglajul poate fi facut pentru fiecare stalp in parte, prin intermediul unui buton cu arc. De regula, dispozitivele sunt folosite in spatii interioare si exterioare, dar in niciun caz pe scari pentru urcat sau coborat.
Cadru ortopedic | cadru de mers | magazinulortopedic.ro
In unele cazuri, cadrele ortopedice dunt folosite pentru ca utilizatorii sa isi redobandeasca echilibrul si sa poata folosi alte dispozitive precum carjele sau bastoanele. Folosirea acestor dispozitive diminueaza presiunea pe care o pune greutate corpului asupra membrelor inferioare, si impune un mers mai lent.
De regula, aceste dispozitive se folosesc nu numai pentru mers si recuperare, ci si ca sprijin la ridicarea sau asezarea pe scaun, fotoliu, WC, eliminand posibilitatea producerii unor incidente neplacute.