In secolul vitezei si al tehnologiei, calculatorul a reusit sa devina pentru multi cel mai bun prieten sau chiar instrumentul de lucru. Indiferent ca detin acasa un laptop sau un computer clasic, este important ca utilizatorii sa inteleaga ca aparatul are nevoie de ingrijire periodica pentru a functiona cat mai mult timp.
Praful poate distruge computerul
Unul din cei mai mari dusmani ai unui computer este praful. Pentru a prelungi viata acestui dispozitv este necesar ca praful sa fie eliminat pentru ca, in caz contrar, particulele care se acumuleaza pot ingreuna functionarea dispozitivului.
Curatarea calculatorului de praf trebuie efectuata o data la cateva luni. Sunt utilizatori care isi curata singuri dispozitivul, in timp ce altii il duc intr-un service specializat pentru a-l curata.
Continut de informatii inutile – un alt inamic al functionarii calculatorului tau
Nu este necesar ca utilizatorii sa fie experti in IT ca sa stie ca un numar foarte mare de informatii inutile ingreuneaza functionarea laptopului sau calculatorului, contribuind la consumul memoriei pretioase.
Dispozitivul poate incepe sa functioneze foarte greu din cauza excesului de informatie, de aceea indepartarea documentelor care nu mai sunt necesare este un pas important in prelungirea duratei de viata a calculatorului tau.
Pune accent pe defragmentare si pe folosirea unui antivirus bun
Chiar daca nu este un proces simplu si de scurta durata, defragmentarea este un pas important in mentinerea vietii si capacitatii computerului. Aceasta operatiune este necesara cel putin o data pe luna pentru a prelungi durata de viata a dispozitivului.
De asemenea, este important ca laptopul sau computerul sa aiba instalat un antivirus foarte bun care isi face in permanenta treaba, scanarile trebuie repetate lunar pentru ca utilizatorii sa fie siguri ca dispozitivul nu s-a infectat.
Cum folosim bateria laptopului pentru a-i prelungi durata de viata?
Cei care folosesc un laptop conectat la priza in permanenta trebuie sa tina cont de recomandarile specialistilor si sa il foloseasca scos din priza pana cand bateria se va epuiza complet.
Pentru a nu se trezi ca intr-o zi bateria este complet nefunctionala, sau pentru ca laptopul sa nu inceapa sa se incalzeasca prea tare, se va lasa sa functioneze fara curent pana la epuizare cel putin o data pe luna.