Acasă Auto Tipuri de uzura a benzii de rulare si problemele ce pot aparea

Tipuri de uzura a benzii de rulare si problemele ce pot aparea

Indiferent daca aveti nevoie de cauciucuri second hand sau noi, ori de jante din aliaj sau otel, le gasiti pe toate la depozitul de cauciucuri din Bucuresti, Anvelopa Ieftina.

Mentinerea masinii in forma superioara ar trebui sa fie o prioritate pentru orice proprietar. Cu o masina bine ingrijita, veti avea parte de calatorii mai placute, mai putin vulnerabile in ceea ce priveste aparitia problemelor si, cel mai important, care ofera o siguranta mai ridicata. Problema este ca putini soferi au expertiza tehnica sau experienta necesara pentru a diagnostica problemele care ar putea afecta performantele masinii.

Intretinerea regulata a masinii poate detecta si impiedica reparatiile care ar putea aparea daca masina nu este deloc intretinuta. De exemplu, niste anvelope uzate neuniform sunt un indiciu ca ceva nu este in regula cu suspensia. Aceasta ar putea fi indoita sau deteriorata, astfel scazand performanta masinii. Aceasta este o reparatie auto semnificativa care ar trebui sa fie finalizata cat mai curand posibil dupa detectare. Alte cauze ale uzurii neuniforme ar putea indica rotatia accidentala sau incorecta a pneurilor.

Mai mult decat atat, uzura benzii de rulare poate fi un indiciu al faptului ca anvelopele sunt prea umflate si probabil au fost asa pentru o lunga perioada de timp. Acest tip de uzura poate cauza probleme de tractiune, astfel ca daca observati acest fenomen, reglati presiunea astfel incat sa se potriveasca cu ceea ce recomanda producatorul. Daca presiunea in anvelope este corecta, dar totusi observati semne de uzura pe suprafata benzii de rulare, este posibil ca anvelopa si janta sa nu fie potrivite corespunzator.

Uzura exterioara a benzii de rulare este, practic, opusul uzurii centrale a benzii, ceea ce inseamna ca marginile anvelopei sunt uzate, in timp ce flancul central ramane mai mult sau mai putin intact. In mod universal, uzura exterioara a benzii de rulare este semn de presiune scazuta, care este usor de rezolvat, dar poate provoca probleme masive daca nu este abordata imediat. Anvelopele cu presiune scazuta sunt mai flexibile, ceea ce inseamna ca riscul de explozie este mai mare.

Cauciucuri second hand | anvelopaieftina.ro

cauciucuri second hand

Indiferent daca aveti nevoie de cauciucuri second hand sau noi, ori de jante din aliaj sau otel, le gasiti pe toate la depozitul de cauciucuri din Bucuresti, Anvelopa Ieftina. Nu trebuie decat sa vizitati site-ul anvelopaieftina.ro pentru a vizualiza produsele din stoc sau sa va deplasati la sediul depozitului pentru a alege ce vi se potriveste!