Acasă Diverse Sfaturi utile pentru a cumpara cel mai bun cablu coaxial

Sfaturi utile pentru a cumpara cel mai bun cablu coaxial

Este recomandat ca aceste cabluri sa fie de foarte buna calitate pentru ca semnalul sa nu aiba de suferit. Specialistii Smd-Plus.ro ofera mai multe informatii in acest sens

Un cablu coaxial bun se va cumpara in functie de mai multi parametri importanti. Este recomandat ca aceste cabluri sa fie de foarte buna calitate pentru ca semnalul sa nu aiba de suferit. Specialistii Smd-Plus.ro ofera mai multe informatii in acest sens.

Ce este un cablu coaxial si cum functioneaza

Cablul coaxial este un tip de cablu de cupru special construit cu un scut metalic si alte componente proiectate pentru a bloca interferentele semnalului. Este folosit in principal de companiile de televiziune prin cablu pentru a conecta antena la televizoare. Uneori, este utilizat de companiile de telefonie pentru a conecta birourile centrale la stalpii de telefon din apropierea clientilor. Unele case si birouri folosesc, de asemenea, cablu coaxial, dar utilizarea sa pe scara larga ca mediu de conectare Ethernet in intreprinderi si centre de date a fost inlocuita de cablurile FTP.

Un cablu coaxial include un canal fizic care transmite un semnal si un alt canal fizic concentric, ambele pe aceeasi axa. Canalul exterior serveste ca masa. Multe dintre aceste cabluri sau perechi de tuburi coaxiale pot fi plasate intr-un singur invelis exterior si, cu repetoare, pot transporta informatii pe o distanta mare.

Cablul coaxial a fost inventat in 1880 de inginerul si matematicianul englez Oliver Heaviside, care a brevetat inventia si designul in acelasi an. AT&T si-a dezvoltat primul sistem de transmisie coaxiala transversala continentala in 1940. In functie de tehnologia folosita si de alti factori, cablurile FTP si cablurile din fibra optica pot fi o alternativa.

Cum functioneaza cablurile coaxiale

Cablurile coaxiale au straturi concentrice de conductori electrici si material izolant. Aceasta constructie asigura faptul ca semnalele sunt inchise in cablu si impiedica zgomotul electric care poate deteriora semnalul.

Cablu coaxial | Smd-Plus.ro

cablu coaxial

Stratul conductorului central este un fir subtire, fie din cupru solid, fie impletit. Un strat dielectric, alcatuit dintr-un material izolant cu caracteristici electrice foarte bine definite, inconjoara firul. Un strat de scut inconjoara apoi stratul dielectric cu folie metalica sau plasa de cupru impletita. Intregul ansamblu este invelit intr-un strat izolant. Stratul exterior al cablului coaxial este de obicei legat la masa cu conectorii de la ambele capete pentru a proteja semnalele.

Un element cheie al proiectarii cablului coaxial este controlul bun al dimensiunilor si materialelor cablurilor. Impreuna, acestea asigura ca impedanta caracteristica a cablului are o valoare fixa. Semnalele de inalta frecventa sunt partial reflectate cand apar probleme cu impedanta, cauzand erori.