Acasă Diverse Recomandari carti pentru copii de pana in 10 ani

Recomandari carti pentru copii de pana in 10 ani

Care sunt cele mai potrivite carti pentru copii de pana in 10 ani?

Pentru ca oferta anticariatului din Bucuresti cu sediul online la PrintreCarti.ro cuprinde mii de carti, parintilor le va fi foarte dificil sa aleaga doar cartile care sunt potrivite pentru copiii de pana in 10 ani. Unele se pot dovedi extrem de dificile, altele mult prea simple pentru categoria de varsta in care acestia se incadreaza. Cert este ca o carte buna le poate transforma viata copiilor in bine, le poate imbunatati cultura generala si poate contribui in mod pozitiv la modul de a gandi.

Care sunt cele mai potrivite carti pentru copii de pana in 10 ani

Aceasta perioada din copilarie este potrivita pentru copii sa absorbe informatii si sa isi imbunatateasca vocabularul. De aceea specialistii le recomanda parintilor sa le aleaga copiilor carti de citit ideale pentru varsta lor, care includ povesti pline de talc, de umor, sentimente, informatii despre stiinta, istorie, geografie si alte informatii esentiale in dezvoltarea lor.

Una dintre cele mai potrivite carti pentru copii de pana in 10 ani este “Amintiri din copilarie”, scrisa de Ion Creanga. Citind-o, copiii pot face o incursiune in trecut, pot vedea cum cresteau copiii, cu ce se jucau, ce nazbatii faceau, ce pozne inventa Nica si cat de mult il iubea mama lui.

O alta carte potrivita pentru copiii cu varsta de pana in 10 ani este Hansel si Gretel, scrisa de Fratii Grimm, o poveste palpitanta si emotionanta pentru copii, despre doi copii abandonati in padure de catre mama lor vitrega care au reusit sa pacaleasca vrajitoarea cea rea care voia sa ii manance si au reusit sa se intoarca acasa la tatal lor.

Carti de citit | carti pentru copii | anticariat Bucuresti | PrintreCarti.ro

carti pentru copii

In plus, copiii cu varsta de 9 si 10 ani pot citi cu rabdare Micul Print, o carte scrisa de Antoine de Saint Exupery care de 67 de ani cucereste sufletele a milioane de cititori, fiind accesibil tuturor categoriilor de varsta, o poveste simpla dar plina de invataturi importante despre copilarie, prietenie si singuratate.

Nu in ultimul rand, parintii le pot darui copiilor si romanul “Heidi” din oferta anticariatului Printre Carti. Acesta este un roman despre o fetita care intalneste prietenia adevarata in munti, in locatia in care se afla bunicul ei, unde va incepe sa iubeasca imprejurimile, animalele si oamenii, dar a carei viata se transforma brusc atunci cand este luata din acest mediu si dusa inapoi la oras pentru a deveni companionul de joaca a unei fetite bolnave.