Acasă Sanatate Poduri sau implanturi dentare? Care este cea mai buna optiune?

Poduri sau implanturi dentare? Care este cea mai buna optiune?

Va intrebati ce optiune este mai buna? In mod evident, alegerea intre implanturi dentare si un pod este o decizie majora.

cabinet stomatologic sector 3

Va intrebati ce optiune este mai buna pentru dumneavoastra? In mod evident, alegerea intre implanturi dentare si un pod este o decizie majora. Atunci cand pacientii cer informatii despre avantajele si dezavantajele celor doua optiuni, specialistii de la cabinet stomatologic sector 3, Dental Crown Health, ofera toate detaliile astfel incat alegerea sa se faca in cunostinta de cauza, in functie de procedura care se potriveste cel mai bine.

Cu toate acestea, exista detalii de baza despre implanturi si poduri pe care ar trebui sa le cunoasteti inainte de a lua aceasta decizie. Iata cateva informatii in acest sens!

Implanturile dentare necesita un set de proceduri al caror rezultat ofera o imagine estetica in cazul dintilor lipsa. Dintre toate etapele care fac parte din procesul de implantare, una dintre cele mai importante este fixarea radacinii de titan in osul maxilar. Titanul este folosit deoarece fuzioneaza cel mai bine cu osul uman si formeaza, de asemenea, o baza stabila pentru o lunga perioada de timp. Mai mult, datorita osteointegrarii, nu va mai avea loc pierderea osoasa. Aceasta radacina artificiala va fi acoperita cu o coroana, care va folosi drept corp pentru dintele artificial. Implanturile dentare imita aspectul si functia dintilor naturali.

Un pod dentar, pe de alta parte, este o proteza care nu poate fi demontata, care este atasata pe dintii naturali. Dintele fals este utilizat in principal pentru a acoperi golul lasat de dintele lipsa. Inainte ca dintele sa progreseze, puntile fixe erau considerate a fi cea mai buna alegere pentru persoanele care isi pierdeau dintii. O asemenea lucrare poate duce la acumularea de bacterii intre baza, gingie si dinti. Ele sunt, de asemenea, predispuse la cresterea sanselor de dezintegrare, aparitia cariilor sau bolilor gingivale.

Majoritatea oamenilor cred ca puntile dentare sunt o varianta mult mai economica, deoarece costul initial este mult mai mic decat al implanturilor. Cu toate acestea, privind la durata de viata a fiecarei lucrari, fara indoiala, implanturile dentare merita investitia. Nu doar pentru ca rezista mult, ci si pentru ca arata mult mai natural si nu afecteaza dintii din jur.

Cel mai bun dentist in sector 3 | cabinet stomatologic sector 3 cabinetstomatolog.ro

dentist in sector 3

Cunoscand diferentele dintre cele doua tipuri de abordari, puteti alege mult mai usor. De foarte mare folos v-ar fi sa accesati cabinetstomatolog.ro si sa faceti o programare la un dentist in sector 3. Si nu orice dentist, ci unul experimentat de la Dental Crown Health!