Acasă Diverse Masinile de spalat vase incorporate: caracteristici – avantaje

Masinile de spalat vase incorporate: caracteristici – avantaje

Masinile de spalat vase incorporate nu difera de masinile de spalat vase independente. Ele ofera aceeasi dispunere interioara, aceleasi functionalitati si aceleasi tehnologii

masina spalat vase incorporate

Masinile de spalat vase incorporate nu difera de masinile de spalat vase independente. Ele ofera aceeasi dispunere interioara, aceleasi functionalitati si aceleasi tehnologii.

In ceea ce privesc dimensiunile, modelele incorporate, indiferent daca sunt semi-integrabile sau complet integrabile, exista in doua latimi: 45cm sau 60 cm.

Masinile de spalat vase complet integrate sunt, in final, singurele din categoria incorporate care se disting de celelalte tipuri de aparate, deoarece amplasarea comenzilor lor implica un mod oarecum particular de functionare.

Dupa cum s-a indicat mai sus, unele modele au intr-adevar lumini indicatoare pentru a anunta informatii precum durata ramasa a programului sau sfarsitul ciclului.

Aceste date sunt proiectate sonor pentru a informa utilizatorul despre evolutia programului de spalare. In sfarsit, unele masini de spalat vase de inalta calitate ofera o deschidere asistata, ceea ce face posibila fixarea unei usi fara maner pentru o mai mare discretie.

Dimensiunea masinilor de spalat vase incorporate (45 sau 60 cm) depinde de marimea nisei din bucatarie. Prin urmare, este recomandabil sa se masoare dimensiunile inainte de a se achizitiona dispozitivul. Aceasta verificare este necesara pentru latime, dar si pentru adancime si inaltime (informatii disponibile in instructiunile de asamblare).

Inaltimea standard a unei masini de spalat vase este de 81,5 cm, dar exista asa-numitele modele „foarte inalte” (intre 86,5 si 92,5 cm) daca blatul de lucru este reglat. Unii designeri de bucatarie ofera nise ridicate pentru a instala o masina de spalat vase incorporata.

Aceasta configuratie in inaltime, de exemplu in coloana, reprezinta un castig real in confort, deoarece evita utilizatorul sa se aplece pentru a goli si a umple masina de spalat vase. Cu o inaltime ridicata de 30 cm, accesul la masina de spalat vase necesita mult mai putin efort.

Avantajele masinii de spalat vase incorporate

– armonizare estetica datorita integrarii intr-o bucatarie echipata;

– camuflaj perfect, masina de spalat vase devine practic invizibila;

– posibilitatea ridicarii dispozitivului pentru imbunatatirea confortului de utilizare.

Dezavantajele masinii de spalat incorporate

– instalare mai delicata si cost suplimentar pentru usa de acoperire;

– acces mai complicat la conexiuni pentru intretinere si reparatie;

– mai greu detasabila si adaptabila in cazul schimbarii bucatariei, de exemplu.