Acasă Sanatate Lampile UV pentru unghii – un risc pentru sanatate 

Lampile UV pentru unghii – un risc pentru sanatate 

Majoritatea tehnicienilor de unghii au inceput sa foloseasca luminile cu LED-uri

manichiura

Manichiurile cu gel pentru unghii fac mai mult rau decat bine pentru unghiile unei femei?

unghii

Care este primul lucru care se face atunci cand se merge la plaja? Se aplica cea mai buna crèma cu protectie solara, nu? La urma urmei, toata lumea este constienta de nocivitatea razelor UV asupra pielii. Insa, nimeni nu se gandeste la crema de soare cand vine vorba despre lampele UV. Totusi, acest lucru ar trebui sa se intample, lampile de unghii cu gel reprezentand un risc major pentru sanatate.

Fiecare strat de gel este setat folosind lumina UV. Si, potrivit dr. Chris Adigun, de la Scoala de Medicina a Universitatii din New York, acest lucru poate deteriora pielea in acelasi mod cum expunerea la soare o face.

Exista, de asemenea, ingrijorarea ca, deoarece aceste lampi nu sunt reglementate, consumatorii nu stiu cat de mare este expunerea de fiecare data.   Si, desi aceste raze nu ard pielea ca razele UVB, ele penetreaza pielea si pot deteriora ADN-ul si colagenul. La randul sau, acest lucru poate duce la imbatranire prematura si poate creste riscul de cancer de piele.

De fapt, in 2009, un studiu a aratat ca doua femei au dezvoltat tumori pe mainile lor dupa expunerea la lampi UV pentru unghiile cu gel.  Nici unul dintre ei nu a avut un istoric familial de cancer de piele, potrivit cercetarii publicate in JAMA Dermatology. Acest lucru l-a condus pe Dr. Adigun sa studieze efectele secundare ale lampilor UV.

Un alt efect nedorit pe care l-a gasit? Imbatranirea pielii, care se poate manifesta prin pete solare si riduri. Mai mult, oamenii cu   unghiile fragile ar putea sa nu poata rezista acetonului utilizat de anumite manichiuriste, si continuand cu acesta, se pot cauza leziuni grave la nivelul unghiei.

Majoritatea tehnicienilor de unghii au inceput sa foloseasca luminile cu LED-uri

Din fericire, in aceste zile, majoritatea tehnicienilor de unghii au inceput sa foloseasca luminile cu LED-uri care nu sunt atat de periculoase. Insa, daca o femeie este ingrijorata de expunerea la radiatii UV sau de sanatatea unghiilor sale, trebuie sa discute cu medicul dermatolog.