Acasă Sanatate Lampa UV bactericida previne raspandirea COVID-19

Lampa UV bactericida previne raspandirea COVID-19

Pe site-ul Med-Tehnica.ro se gasesc astfel de lampi UV in sectiunea de aparatura medicala si accesorii. Site-ul dispune de multe alte obiecte sanitare deosebit de importante pentru ca medicii sa isi exercite activitatea zilnic.

fotolii rulante

Lampa UV bactericida este unul dintre cele mai eficiente mijloace dovedite pentru a dezinfecta aerul contaminat. Studii recente au aratat ca radiatiile UV ajuta la eliminarea coronavirusul COVID-19 din spital, imbunatatind calitatea aerului din zona de terapie intensiva, a cabinetelor de medicina generala si din saloanele de pacienti.

In urma cu cativa ani, lumina UV era utilizata pe scara larga pentru sterilizarea incaperilor cu flux mare de oameni, spatiilor comerciale si industriale. Astazi, se pare ca este o metoda eficienta de prevenire a raspandirii de COVID-19. In tari precum China, sistemele de dezinfectare cu lampi UV sunt utilizate pentru a preveni infectia, devenind o solutie foarte practica in lupta impotriva acestui virus.

Aceste tipuri de sisteme pentru dezinfectarea aerului functioneaza cu lumina UV si au efect germicid. In functie de razele UV, eficienta poate fi intr-o masura mai mare sau mai mica impotriva diverselor microorganisme.

Lumina ultravioleta sau UV, asa cum este denumita in mod obisnuit, este unul dintre mijloacele dovedite de tratare a apei, aerului si suprafetelor contaminate.

Lampa UV bactericida 110F Medivent

Lampa 110F Medivent este o solutie cu adevarat sigura, de durata folosita in special in centrele medicale. Dispune de un suport mobil, asa ca permite relocarea in diverse cabinete sau saloane. Acest tip de lampa poate fi folosit cu succes si in farmacii, sali de productie, institutii din domeniul ingrijirii si al sanatatii, asigurand un mediu mult mai sigur pentru organismul uman.

Conform Medicului Tomasz Dzieciatkowski, virolog la Universitatea de Medicina din Varsovia, acest tip de lumina dezinfecteaza eficient mai ales suprafetele. Cu toate astea, este de mentionat ca pentru o dezinfectare sigura, este nevoie sa se actioneze pe suprafata respectiva cel putin 8 ore incontinuu.

Avantajele utilizarii lampii UV bactericide:

  • ucide bacteriile;
  • dezinfecteaza aerul dintr-o incapere;
  • poate fi folosita intr-o camera cu oameni, plante sau animale fara a avea efecte nocive;
  • este lipsita de zgomot/ substante nocive/ radiatii.

Lampa UV bactericida | fotolii rulante | Med-Tehnica.ro

Lampa UV bactericida

Pe site-ul Med-Tehnica.ro se gasesc astfel de lampi UV in sectiunea de aparatura medicala si accesorii. Site-ul dispune de multe alte obiecte sanitare deosebit de importante pentru ca medicii sa isi exercite activitatea zilnic. Spre exemplu, dispozitivele de reabilitare sunt de nelipsit in procesul de recuperare de care au nevoie pacientii. Printre acestea se numara: fotolii rulante, produse de ingrijire la domiciliu, echipamente de protectie sau scaune.