Acasă Sanatate Ingrijirea prenatala a gravidei si rolul unui monitor fetal

Ingrijirea prenatala a gravidei si rolul unui monitor fetal

Toate echipamentele necesare pentru efectuarea acestor analize sunt disponibile pe site-ul Med-Tehnica.ro

cardiotocograf

Inca din primele zile de sarcina, viitoarea mama trebuie sa primeasca o ingrijire adecvata, prenatala, din care face parte si observarea dezvoltarii fatului, cu ajutorul unui monitor fetal. Aceasta ingrijire are rolul de a mentine sanatatea mamei si a fatului, astfel incat sarcina sa ajunga la termen, iar copilul sa se nasca fara probleme.

De asemenea, procedurile de ingrijire prenatala difera in functie de cat de avansata este sarcina, pentru fiecare trimestru al acesteia fiind recomandate anumite analize si investigatii paraclinice.

Toate echipamentele necesare pentru efectuarea acestor analize sunt disponibile pe site-ul Med-Tehnica.ro, de unde si gravidele isi pot cumpara aparatura medicala necesara mai ales dupa nastere, cum ar fi termometru sau cantar de bebelusi.

Ce analize sunt recomandate, in functie de varsta gestationala?

Odata ce au aflat ca sunt insarcinate, femeile trebuie sa se prezinte cat mai curand la medicul obstretician pentru consult, in urma caruia medicul va confirma sarcina si va oferi gravidei cateva informatii despre schimbarile prin care urmeaza sa treaca aceasta, precum si ce analize si investigatii ar trebui sa faca.

Astfel ca, initial, medicul trebuie sa afle intregul istoric in ceea ce priveste starea de sanatate a gravidei, antecedentele patologice ale acesteia si familiei sale, precum si conditiile familiale si de munca ale acesteia.

Ulterior, acesta va recomanda o serie de analize, cea mai asteptata de acestea fiind examinarea ecografica, in care poate fi vazut fatul. De asemenea, la inceputul sarcinii, gravida va trebui sa mearga la un consult de specialitate in fiecare luna, o data la 4 saptamani.

Monitor fetal | cardiotocograf | Med-Tehnica.ro

Monitor fetal

Odata cu avansarea sarcinii, incepand din cel de-al doilea trimestru, aceasta se va prezent la consult de doua ori pe luna. In cadrul unui astfel de consult, aceasta isi poate vedea fatul, cu ajutorul monitorului fetal. Totodata, cu ajutorul unui cardiotocograf sunt masurate frecventa si calitatea batailor inimii acestuia.

In cel de-al treilea trimestru de sarcina, gravida trebuie sa se prezinte la medicul specialist saptamanal si trebuie sa se pregateasca pentru momentul nasterii.

In aceasta perioada, femeile sunt mult mai sensibile, dar trebuie sa fie mult mai atente la felul in care au grija de ele.