Acasă Diverse Ingrijirea papagalilor Macaw

Ingrijirea papagalilor Macaw

Macaw sunt pasari mari care se bucura de o longevitate de invidiat

Macaw

Papagalii vorbitori sunt o atractie speciala nu numai pentru iubitorii de pasari, ci si pentru observatorii ocazionali. Macaw sunt pasari mari care se bucura de o longevitate de invidiat.

Ei traiesc in medie 50-80 de ani, asa ca prima preocupare a fiecarui viitor proprietar este sa aiba o viziune despre cine va avea grija de Macaw, deoarece de obicei pasarea supravietuieste primului sau proprietar.

Pregatirea pentru sosirea noului animal de companie colorat este destul de solicitanta si necesara, deoarece aceste pasari au nevoie de confort pentru a se simti bine si a se bucura de familie sau de persoana care le creste. O cusca sau o voliera este alegerea proprietarului pentru cresterea papagalului.

Cusca trebuie sa fie metalica, iar tijele trebuie sa fie la o distanta de cel mult 2, 5 centimetri. Fundul trebuie acoperit cu ceva material absorbant din cauza umezelii. Este necesar sa se asigure o zona pentru dormit si clocire, daca pasarea se va reproduce.

Se va crea un interior cat mai aproape de mediul natural al papagalului. Acesta va include crengute de aterizare pozitionate la diferite inaltimi, ramuri groase ale unui pom fructifer, o scara, inele si franghii pentru catarat si leagan.

Papagalilor le place sa ciuguleasca si sa se distreze tot timpul cand nu sunt ocupati cu activitati, precum ingrijirea penelor, asa ca trebuie sa aiba suficiente jucarii pentru acest scop. Au nevoie si de un vas de baie pentru ca le place sa se scalde.

Pe langa sanatatea fizica si bunastarea animalului de companie, proprietarul trebuie sa aiba grija de sanatatea sa mintala. Papagalii sunt pasari foarte sociale care au nevoie de atentie.

Neglijarea lor este un pericol grav, deoarece acestea dezvolta depresie si isi smulg penele. Tratarea unui papagal Macaw bolnav este de obicei foarte dificila sau imposibila.

Fiecare fiinta vie are nevoie de miscare, iar papagalul Macaw nu face exceptie. Desi are capacitatea de a se misca in cusca, papagalul trebuie lasat sa iasa, sa zboare prin incinta casei sau pur si simplu sa stea cocotat undeva in camera in care locuieste.