Acasă Sanatate Importanta vizitelor regulate la clinica dentara PlazaDent

Importanta vizitelor regulate la clinica dentara PlazaDent

Pe PlazaDent.ro persoanele care doresc sa isi mentina dantura sanatoasa pot gasi detalii despre modalitatile in care se pot programa pentru un control de rutina la dentist

tratamente stomatologice

Mentinerea sanatoasa a dintilor si gingiilor este un angajament pe care toata lumea ar trebui sa il respecte, iar unul dintre pasii care asigura acest lucru este vizita regulata la o clinica dentara din Bucuresti, pentru persoanele care locuiesc in capitala.

Igiena orala este importanta inca de la cele mai fragede varste, atunci cand copilului ii apar dintisorii de lapte. Treptat, obiceiurile precum periajul dentar corect de cel putin doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura, dar si vizitele regulate la dentist, de minim doua ori pe an, ar trebui sa faca parte din rutina tuturor persoanelor.

Clinica dentara – locul in care se previn sau se trateaza problemele

Dintii sunt foarte sensibili la actiunea factorilor externi. Pot fi afectati de consumul de alimente cu continut ridicat de zahar, de fumat, de consumul de cafea sau bauturi carbogazoase, precum si de o igiena dentara precara.

De exemplu, cariile si probemele care afecteaza gingiile reprezinta motive din cauza carora oamenii ajung foarte des la dentist pentru tratamente stomatologice.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), statisticile privind cariile sunt destul de ingrijoratoare:

  • 30% dintre oamenii din intreaga lume cu varsta cuprinsa intre 65 si 74 de ani nu mai au deloc dinti naturali;
  • aproape 100% dintre adulti au cel putin o carie dentara;
  • in majoritatea tarilor, la fiecare 100.000 de persoane exista intre 1 si 10 cazuri de cancer bucal;
  • intre 15% si 20% dintre adultii cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani sufera de probleme gingivale grave;
  • intre 60% si 90% dintre copiii cu varsta scolara au cel putin o carie dentara.

Clinica dentara din Bucuresti | Tratamente stomatologice | PlazaDent.ro

clinica dentara din Bucuresti

Dupa cum se poate observa, problemele dentare afecteaza intreaga lume, de la cei mai mici pana la cei mai mari, iar singura modalitate de a preveni toate acestea este igiena dentara corespunzatoare, care include si vizita la dentist o data la 6 luni.

Cei care apeleaza la ajutorul de specialitate al medicilor stomatologi vor putea preveni problemele care apar la nivelul danturii si le vor putea trata pe cele cu care se confrunta deja.

Pe PlazaDent.ro persoanele care doresc sa isi mentina dantura sanatoasa pot gasi detalii despre modalitatile in care se pot programa pentru un control de rutina la dentist.