Acasă Diverse Ghid turistic: 24 de ore in Detroit

Ghid turistic: 24 de ore in Detroit

De ce ar vrea cineva sa petreaca timp in Detroit? Aceasta este una dintre cele mai frecvente intrebari puse de catre inspectorul Detroit Metropolitan Wayne County Airport tuturor celor care ajung in acest oras.

turism SUA

De ce ar vrea cineva sa petreaca timp in Detroit? Aceasta este una dintre cele mai frecvente intrebari puse de catre inspectorul Detroit Metropolitan Wayne County Airport tuturor celor care ajung in acest oras. Turistii ar trebui sa stie ca aici este locul de nastere al Arethei Franklin, ca exista un uimitor muzeu de arta in Detroit, fara a mai vorbi de celebrul muzeu Ford.

Din pacate, oamenii inca sunt de parere ca Detroit isi mentine reputatia de oras ruinat si chiar neplacut. Cu toate acestea, orasul a trecut in ultima decada printr-un proces de renovare, in care zgarie-norii si cladirile iconice au fost si sunt, in continuare, refacute. Partea cea mai aglomerata este centrul orasului Detroit, unde, pe o suprafata destul de restransa, se afla peste 175 de baruri si restaurante. De asemenea, tot aici, fanii pot gasi un stadion de hochei pe gheata (Detroit Red Wings), un stadion de baseball (Detroit Tigers) si unul de fotbal american (Detroit Lions), care aduna, laolalta, sute de mii de fani pe stadioanele magnifice ale orasului.

In orice caz, Detroit, parte a statului Michigan, este cunoscut pentru doua realizari uimitoare: prima este industria auto, multumita lui Henry Ford, iar a doua este muzica legendara Motown. Unii spun ca orasul le aminteste de New York, pentru ca are zgarie-nori si, ca si Big Apple, casele sunt incalzite de mecanisme subterane, iar pentru a elibera presiunea aburul este lasat sa iasa din gauri in pamant. Dar aici se cam termina orice asemanare intre cele doua orase.

Detroit, cunoscut si ca Motor City, are o lunga istorie legata de familia Ford. Orasul este renumit pentru fabricarea marcilor Chrysler, General Motors si Ford in fabrica Henry Ford. Acest lucru a influentat in mod pozitiv orasul, prin angajarea a peste 10.000 din cele doua milioane de oameni din oras. Dar apoi au venit automatizarea si robotii, iar forta de munca a scazut. Astazi exista aproximativ 3.000 de persoane care supravegheaza buna functionare a liniei de productie.

Institutul de Arte din Detroit este cel de-al doilea mare muzeu de arta din SUA si dispune de o colectie unica si foarte rara de arta. Tabloul „Dansul de nunta” al lui Peter Brugel (1566) a fost, la timpul sau, extrem de controversat, asa ca nu trebuie ratat.