Acasă Auto Este necesara reincarcarea aerului conditionat al masinii la un service auto autorizat?

Este necesara reincarcarea aerului conditionat al masinii la un service auto autorizat?

Cand este absolut necesara vizita la Nord Garage, service auto autorizat?

Potrivit Nord Garage, ideal ar fi ca soferii sa mearga intr-un service auto autorizat la fiecare doi ani pentru reincarcarea aerului conditionat. Sistemul de aer conditional al unui vehicul este alcatuit dintr-un sistem format din radiatorul de racire, compresor, conducte, valva de expansiune, radiatorul din aeroterma si capsula filtranta.

Deoarece este vorba despre un sistem etans, nu ar trebui sa existe scurgeri si prin urmare, nu ar fi necesara reincarcarea. Cu toate astea, masina este supusa vibratiilor continue, schimbarilor de temperatura si socurilor, ceea ce inseamna ca sistemul mecanic cedeaza si in timp, apar mici scurgeri care determina pierderi de freon.

Daca pierderile nu sunt semnificative, este suficiente o reincarcare la fiecare doi ani, mentinand astfel o functionare corecta a aerului conditionat. Chiar daca aceste incarcari cu freon auto nu se fac anual, verificarile la service sunt necesare.

Cand este absolut necesara vizita la Nord Garage, service auto autorizat?

Daca masina nu poate raci corespunzator interiorul, acest lucru poate fi cauzat de faptul ca filtrul de polen este deteriorat sau infundat, ori este vorba despre o problema electrica. De asemenea, poate fi vorba despre scurgeri de freon. Indiferent care este cauza, o problema cu aerul conditionat auto este simplu de sesizat:

  • nivel scazut de racire;
  • la pornire, masina degaja un miros neplacut;
  • parbrizul nu poate fi dezaburit rapid.

Atunci cand masina ofera astfel de semnale de alarma, soferul trebuie sa se indrepte catre NordGarage.ro. Aerul conditionat nu ofera doar confort, dar si siguranta. Cand soferul conduce masina intr-o temperatura prea ridicata, se poate confrunta cu somnolenta si stari se oboseala excesiva, ceea ce inseamna reducerea reactiilor imediate la evenimentele din trafic.

Incarcari cu freon auto | service auto autorizat | NordGarage.ro

service auto autorizat

Ideal, pentru a mentine aerul conditionat la starea lui optima, soferii trebuie sa porneasca sistemul cel putin 15 minute pe luna, in acest fel mecanismul fiind activ.

Cu o vizita la service-ul Nord Garage se pot rezolva diverse probleme.Mecanicii profesionisti disponibili verifica instalatia de clima/ AC, solutioneaza orice problema ce tine de buna functionare a aerului conditionat, detecteaza scurgerile de freon, curata sistemul AC, urmand ca sistemul de racire sa functioneze corect. Preturile pentru schimbarea freonului pot incepe de la 80 lei.