Acasă IT De ce sa cumperi echipamente IT second hand? 3 motive de care...

De ce sa cumperi echipamente IT second hand? 3 motive de care sa tii cont

Cand este nevoie de un computer, oamenii iau in calcul, in primul rand, alegerea unuia nou, din gama vasta de echipamente IT disponibila pe piata. Numai ca pretul unui astfel de computer poate fi unul foarte mare, iar nivelul de performanta si functiile cu care acesta este dotat pot fi prea tehnice pentru a fi folosite pentru activitati de baza, cum sunt corespondenta online si redactarea de documente.

De aceea, in cazul in care activitatea desfasurata nu presupune utilizarea unor programe sau softuri care solicita foarte mult computerul, se poate alege din gama de calculatoare second hand. Aceste pot fi gasite intr-o mare varietate si intr-o stare buna de functionare, dar la preturi avantajoase.

In plus, exista numeroase motive care sustin investitiile in echipamente si componente IT second hand, cum ar fi:

  • Costul calculatoarelor second hand

Prin cumpararea unor computere la mana a doua pot fi facute economii importante, mai ales ca pot fi gasite chiar si calculatoare performante, din generatii actuale, dar la mana a doua, inclusiv calculatoare second hand cu licenta. Diferenta dintre pretul unui astfel de calculator si unul nou, similar ca functii, poate fi si de 60%.

Calculatoare second hand | calculatoare second hand cu licenta | Calculator-Ieftin.ro

Calculatoare second hand

  • Garantie

Unul dintre motivele pentru care oamenii prefera calculatoarele noi in detrimentul celor utilizate este teama ca acestea se vor defecta rapid. Numai ca acest lucru nu este intotdeauna valabil, mai ales daca echipamentele IT respective sunt cumparate din magazine de specialitate, cum este magazinul online Calculator-Ieftin.ro.

In general, echipamentele comercializate de acestea provin din game dedicate profesionistilor si sunt, prin urmare, mai solide si mai eficiente. In plus, beneficiaza de o evaluare a performantelor si starii de functionare in care se afla, motiv pentru care acesti vanzatori au posibilitatea de a oferi chiar si garantie pentru ele, ce poate fi de aproximativ 12 luni.

  • Impactul ecologic

Cumpararea de echipamente la mana a doua este totodata un gest civic, care contribuie la limitarea impactului asupra mediului, prin evitarea risipei de resurse din ce in ce mai limitate si aruncand la gunoi echipamente care pot avea o a doua viata.