Acasă Sanatate Cum scapi de constipatie in mod natural

Cum scapi de constipatie in mod natural

Aloe vera se remarca fiind o planta cu efecte remarcabile de detoxifiere, de intarire a sistemului imunitar si de reglare a tranzitului intestinal

constipatie

Constipatia este una din afectiunile cu care se confrunta omul modern. Alimentatia dezechilibrata, stilul de viata haotic, lipsa lichidelor din regimul zilnic, sedentarismul, lipsa de miscare, medicamentele recomandate sau afectiunile de care sufera poate determina aparitia constipatiei la unii oameni, precum si obezitatea. Cel mai bun mod de a lupta cu constipatia nu este prin administrarea de laxative, ci prin schimbarea stilului de viata, regimului alimentar, dar si prin administrarea unor ceaiuri, siropuri, a unor remedii naturiste in acest sens.

Cauzele constipatiei si alimentele recomandate

Asa cum este mentionat anterior, printre cauzele constipatiei intra si lipsa de exercitiu fizic, obezitatea, medicamentele, ignorarea constanta a nevoii de golire a intestinului, dar si o alimentatie haotica. Primul si cel mai important element pentru a scapa de constipatie, fie ea acuta sau cronica este acela al consumului de apa. Pana la 6 pahare de lichide pe zi sunt recomandate adultilor, fie ca este vorba de apa sau sucuri naturale de fructe, chiar si compoturi. Lichidele cofeinizate trebuie limitate.

Cantitatea de fibre consumata trebuie sa fie mai mare. Pentru un adult, cel putin 25 de grame de fibre sunt recomandate zilnic. Alimentele bogate in fibre includ mere, smochine, varza de Bruselles, fasolea neagra, cerealele integrale, mazarea, anghinarea, zmeura, dar si budinca de orez. Cei care sufera de constipatie trebuie sa se asigure ca au scaun zilnic, fara a se forta. Laxativele pot da dependenta si nu reprezinta cea mai buna solutie de a avea scaun.

Plante eficiente in caz de constipatie

Cele mai bune ajutoare vin din natura. Persoanele care sufera de constipatie trebuie sa stimuleze activitatea intestinelor, dar si secretia si excretia de bila cu ceai verde, ceai de busuioc, seminte de in, ceai de anghinare, dar si cu aloe vera. Aloe vera se remarca fiind o planta cu efecte remarcabile de detoxifiere, de intarire a sistemului imunitar si de reglare a tranzitului intestinal. De asemenea, socul si salvia au puternice efecte de detoxifiere, precum si mierea si probioticele. Constipatia nu este o afectiune pericoloasa, insa poate deveni principala cauza a dezvoltarii cancerului de colon.