Acasă Diverse Cum sa faci fata presiunii si stresului de la examene

Cum sa faci fata presiunii si stresului de la examene

De obicei, presiunea examenului incepe inainte de examene. Aceasta presiune este, de asemenea, cunoscuta sub numele de anxietate de performanta.

examene

De obicei, presiunea examenului incepe inainte de examene. Aceasta presiune este, de asemenea, cunoscuta sub numele de anxietate de performanta. Aceasta inseamna ca nervii sunt tensionati din cauza obligatiei de rezultat care cantareste asupra individului.

Examinarile sunt adesea o sursa de anxietate si stres. Acest lucru duce la note proaste care ar putea fi evitate.

In caz de stres si anxietate, corpul secreta adrenalina pentru a pregati persoana sa reactioneze in caz de pericol. Prin urmare, pot aparea diferite simptome. Asadar, atunci cand simt presiune, unii oameni isi pierd pofta de mancare, in timp ce altii au mainile transpirate, transpira abundent, batai regulate ale inimii etc.

Prin urmare, iata cateva sfaturi despre cum poate fi gestionata mai bine presiunea:

  • Transforma stresul in favoarea ta

In loc sa vada stresul ca pe ceva care ii impiedica sa mearga inainte si ii face sa se simta coplesiti, sa-l transforme intr-o forta care sa-i motiveze sa se ocupe de sentimentele lor si sa se concentreze in mod activ. Deci, nu trebuie sa se planga ci sa continue cu planificarea.

  • Nu subestima puterea mintii tale

Oamenii trebuie sa stie ca totul este in cap si ca este important sa trimita mesaje pozitive creierului. Deci, trebuie sa gandeasca pozitiv.  Inainte de test, se recomanda sa manance un mic dejun echilibrat.

Un somn slab poate creste, de asemenea, anxietatea, asa ca cel mai bine este sa se culce devreme cu o noapte inainte.

In timpul examenului ar trebui sa citeasca totul cu atentie si calm. Se recomanda rezolvarea mai intai a intrebarilor mai simple si sa termine cu cele mai dificile.

In cele din urma, cu o zi inainte de examen sau in aceeasi zi, specialistii recomanda sa faca masaje, sport sau yoga. Acest lucru va ajuta la eliberarea anxietatii si la gestionarea mai buna a presiunii.