Acasă Diverse Cum faci farurile auto sa arate ca noi?

Cum faci farurile auto sa arate ca noi?

Farurile sau luminile auto sunt esentiale pentru conducere

farurile auto

Farurile sau luminile auto sunt esentiale pentru conducere. Ele sunt, de fapt, unul dintre punctele cheie pentru a trece testul de inspectie tehnica a vehiculelor (ITP).

Un far in stare proasta nu este doar un motiv de amenda, este o amenintare pentru siguranta soferului si a celorlalti soferi sau pietoni.

Pretul ridicat al farurilor ii determina pe unii soferi sa intarzie schimbarea farurilor. Insa iluminarea slaba poate provoca accidente, rani si, in cele mai grave cazuri, poate fi fatala.

Verificarea puterii luminii de la faruri este foarte simpla si este suficienta doar o mica inspectie vizuala. O tactica eficienta este aprinderea luminilor masinii departe de un perete la o distanta de aproximativ 2-3 metri. Acolo se poate verifica puterea luminilor – trecerea de la faza lung la scurta si simetria aprinderii farurilor.

In cazurile in care farul este grav deteriorat, cel mai bine este sa fie inlocuit si sa se instaleze unul nou. Cu toate acestea, uneori farul este doar matuit si are nevoie doar de o smirgheluire.

Smirgheluirea farurilor

Se pulverizeaza apa pe carcasa farului si se incepe smirgheluirea cu o hartie abraziva cu granulatia cea mai mare (400). Dupa, se va trece la una cu granulatie de 600, apoi la granulatie de 800. Se continua pana cand se ajunge la granulatia cea mai fina (3000 sau 5000) – este important sa se pulverizeze permanent apa pe far. Dupa acest pas se trece la lustruirea farurilor

Lustruirea farurilor auto

Stratul de sticla sau polimer al farului masinii este susceptibil la lustruire, iar calitatea luminii este imbunatatita cu 100%. Lustruirea farurilor este foarte simpla, consta in aplicarea unui produs de lustruire pe suprafata. In general, acest serviciu nu este costisitor si se face foarte repede.

Exista multe marci de produse specializate pentru lustruirea farurilor pe piata.

Unii soferi folosesc produse de casa, cum ar fi pasta de dinti sau alte amestecuri. Acest lucru nu este de dorit, deoarece substantele chimice dure din aceste produse pot deteriora farul pe termen lung.