Acasă Diverse Cum cureti casa dupa o petrecere de pomina?

Cum cureti casa dupa o petrecere de pomina?

Indiferent de varsta invitatilor, de tematica petrecerii si de preparatele servite, gazdele se vor confrunta cu o adevarata avalansa de pete si de murdarie pe aproape toate suprafetele si in toate incaperile

petrecere

A invita mai mult de 10 persoane pentru o petrecere in incinta locuintei este o adevarata dovada de curaj. Indiferent de varsta invitatilor, de tematica petrecerii si de preparatele servite, gazdele se vor confrunta cu o adevarata avalansa de pete si de murdarie pe aproape toate suprafetele si in toate incaperile.

Pentru a scapa de petele de murdarie, gospodinele au la indemana nu numai solutii scumpe, care pot fi gasite in marile magazine si care promit sa scoata petele in cateva secunde, ci si solutii mai ieftine, unele existand deja in rafturile mobilierului de bucatarie sau in frigider.

Curatenia de dupa petrecere

  • Orice „sesiune” de curatenie incepe cu o aspirare temeinica a fiecarei camere. Astfel, sunt eliminate firimiturile, scrumul de tigara, bucatile de mancare uscate, precum si alte forme de murdarie. Daca se observa pete pe tapiteria canapelei sau pe covor, se actioneaza imediat cu otet si cu apa minerala. Aceasta solutie nu numai ca scoate petele ci invioreaza culorile. Canapelele tapitate cu piele naturala sau ecologica se curata cu o carpa inmuiata in bere blonda sau in amoniac.
  • Daca mobila din sufragerie sau din dormitor are pete de apa, se foloseste pasta de dinti alba, simpla, lustruind apoi locul cu o carpa moale. Petele de grasime de pe tesaturi se curata in acelasi mod: se aplica pasta de dinti alba, se lasa sa actioneze cateva minute, apoi se spala cu apa fierbinte, amestecata cu un detergent de vase puternic. Tesatura se clateste cu apa rece.
  • In cazul unei petreceri cu preparate la gratar, cu siguranta ca gazdele se vor confrunta cu pete de mustar sau de ketchup. Acestea se scot cu otet alb, simplu, dupa care tesatura se spala in masina de spalat rufe sau de mana, cu detergent de vase. Pentru petele de ceara de pe masa exista o solutie foarte simpla: acestea se inmoaie cu uscatorul de par si se absorb cu un servet simplu, de hartie, uscat. La final, se sterge locul cu apa si cu otet.
  • Daca in urma petrecerii, invitatii au lasat pe covor sau pe fata de masa pete de cafea, gazdele nu trebuie sa dispere! Acestea se scot cu putina sare (lasata sa actioneze pana absoarbe lichidul), dupa care se toarna apa oxigenata sau suc de lamaie.