Acasă Diverse Cele mai mari centre comerciale din lume

Cele mai mari centre comerciale din lume

Asia a fost probabil continentul care s-a preocupat cel mai mult de construirea celor mai moderne si ostentative centre comerciale in care oamenii pot, pe langa cumparaturi, sa se distreze in cinematografele moderne

centre comerciale

Locurile destinate cumparaturilor au existat din cele mai vechi, insa cele mai mari centre comerciale din lume au evoluat foarte mult si nu mai gazduiesc doar magazine, ci si zone intinse pentru mancare, agrement si divertisment.

Asia a fost probabil continentul care s-a preocupat cel mai mult de construirea celor mai moderne si ostentative centre comerciale in care oamenii pot, pe langa cumparaturi, sa se distreze in cinematografele moderne, in restaurantele de tip fast-food sau in parcurile de distractii. Iata cele mai mari centre comerciale din lume:

  • Siam Paragon – Thailanda

Situat in capitala Thailandei, Bangkok, acopera 8,3 hectare si a fost inaugurat in decembrie 2005. Este unul dintre cele mai mari din tara si are 10 etaje, inclusiv subsolul. Gazduieste o varietate de magazine, restaurante si parcari pentru 100.000 de masini.

  • Istanbul Cevhir – Turcia

A fost inaugurat in 2005 si este cel mai mare din Europa: are 343 de magazine, 34 de unitati de fast-food si 14 restaurante exclusive. De asemenea, ofera diverse optiuni de divertisment, cum ar fi o pista de bowling, o scena pentru evenimente, 12 cinematografe si multe altele.

  • SM Megamall – Filipine

Acest imens centru comercial a fost deschis in 1991 si acopera o suprafata de aproximativ 38 de hectare. Primeste zilnic 800.000 de oameni, desi are capacitatea de a gazdui 4 milioane.

  • Dubai Mall

Acest mall are cea mai inalta structura artificiala din lume si gazduieste unul dintre cele mai mari acvarii de pe Pamant, la peste 12 milioane de metri patrati echivalent cu 50 de terenuri de fotbal.

Are pavilioane spatioase, cu peste 1.200 de magazine de tot felul: cel mai mare magazin de bomboane din lume, un patinoar, o pista de bowling 3D, 22 de cinematografe, 120 de restaurante, 22 de cinematografe si alte optiuni de divertisment.

  • New South China Mall – China

Si-a deschis portile in 2005. Acest centru comercial situat in orasul Dongguan, este cel mai mare din lume cu 62 de hectare de constructie.