Acasă Sanatate Cele mai bune remedii naturale pentru ameliorarea durerilor de cap

Cele mai bune remedii naturale pentru ameliorarea durerilor de cap

Cofeina constrange vasele de sange dilatate si, prin urmare, poate ameliora cefaleea

remedii naturale

Pentru ameliorarea durerilor de cap oamenii pot apela la anumite medicamente. Insa aceste medicamente ar trebuie evitate in cazul ulcerelor, leziunilor hepatice, renale sau chiar si a astmului. Acestea fiind spuse, analgezicele sunt doar o parte a solutiei.

Cu toate acestea, exista multe alte lucruri pe care cei afectati le pot face pentru a ameliora durerile, ca de exemplu remediile naturale.

  • Cofeina pentru a strange vasele de sange si a ameliora durerile de cap

Cofeina constrange vasele de sange dilatate si, prin urmare, poate ameliora cefaleea. Acesta este si motivul pentru care se gaseste in unii analgezici. O ceasca de cafea tare, poate ameliora durerea.

  • Presopunctura, unul dintre cele mai eficiente remedii naturale

Presopunctura poate ajuta, de asemenea, la calmarea durerii. Folosind miscari circulare, se maseaza zona de la baza degetului mare si a aratatorului timp de cateva minute.

  • Hidratarea este esentiala

Daca deshidratarea este cauza durerii de cap, acest sfat simplu va ajuta.

  • Caldura

O baie de picioare cu apa fierbinte va usura durerea de cap. Caldura deviaza sangele de la cap la picioare, ameliorand presiunea asupra capului.

  • Frigul

Raceala are ca efect constrangerea vaselor de sange, reducand presiunea pe care o exercita asupra nervilor sensibili. De asemenea, se poate aplica o compresa rece pe frunte. Pentru asta, se infasoara cateva cuburi de gheata sau o punga de legume congelate intr-un prosop. Deoarece durerea incepe uneori in zona din partea din spate a gatului, se muta compresa peste aceasta zona pentru a o usura.

Un alt remediu natural: se inmoaie mainile in apa cu gheata atat timp cat se poate tolera, deschizand si inchizand pumnii pe tot parcursul operatiei. Acest remediu functioneaza pe acelasi principiu ca si compresa de pe frunte: frigul constrange vasele de sange dilatate.

  • Esente calmante si uleiuri esentiale

Diferite esente, in special lavanda, pot ameliora tensiunea si durerile de cap. Se pun cateva picaturi pe frunte si tample si se maseaza usor.

  • Esenta de menta

Mentolul pe care il contine poate ameliora durerile de cap. In primul rand, stimuleaza si apoi relaxeaza nervii implicati in durerea de cap.