Acasă Sanatate Ce sa faci in cazul unui traumatism dentar?

Ce sa faci in cazul unui traumatism dentar?

In acest fel se poate realiza restaurarea acestuia, operatiune al carei succes depinde de mentinerea fragmentului intr-o stare buna, dupa cum susutin medicii de la Elveto-Dent.ro.

Un motiv pentru care orice persoana s-ar prezenta la cabinetul pentru urgente stomatologice non-stop din Iancului sau din zona cea mai apropiata de aceasta este traumatismul dentar. Acesta apare, de obicei, in urma unei accidentari si, in cele mai multe cazuri, la copii si adolescenti.

Traumatismul dentar se refera la accidentarea foarte grava a dintilor, cum sunt dinti sparti, mobili sau dinti avulsionati, adica iesiti din alveola. Indiferent de ce tip de traumatism a suferit dintele, este foarte important ca fragmentul rupt din dinte sau dintele care a iesit din propria alveola sa fie recuperat si pastrat intr-o stare buna, pana la sosirea in cabinetul medicului stomatolog.

In acest fel se poate realiza restaurarea acestuia, operatiune al carei succes depinde de mentinerea fragmentului intr-o stare buna, dupa cum susutin medicii de la Elveto-Dent.ro. Prin urmare, se recomanda ca acesta sa fie pastrat intr-un pahar cu apa, fiind astfel mai usor de „lipit”.

Ce se poate face in cazul unui traumatism dentar?

Dupa recuperarea dintelui sau fragmentului de dinte, acesta ar trebui tinut de coroana si curatat cu apa sau ser fiziologic, insa fara a se folosi periuta de dinti, deoarece acesta are pe suprafata sa niste asperitati, numite prisme de smalt dentar, care pot fi reduse, reducand astfel succesul restaurarii acestuia.

De asemenea, se recomanda ca acesta sa fie conservat intr-un mediu umed, pentru a se preveni uscarea dintelui, proces in urma caruia pot aparea pigmentari inestetice pe suprafata dintelui, dupa reatasare, pigmentare care nu va putea fi remediata.

Urgente stomatologice non-stop din Iancului | implant dentar in Bucuresti | Elveto-Dent.ro

traumatism dentar

Solutiile in care poate fi pastrat dintele sau fragmentul de dinte sunt: lapte rece UHT, ser fiziologic, apa sau saliva. Totodata, se poate incerca reintroducerea dintelui in alveola sa, pastrarea acestuia in gura sau, daca au la indemana, utilizarea unui kit de salvare a dintelui.

Perioada in care trebuie sa se prezinte pacientul cu traumatism dentar la medicul stomatolog este de 1-2 ore, in caz contrar, restaurarea dintelui va fi din ce in ce mai dificila. Prin urmare, in aceste conditii, singura solutie salvatoare este implantul dentar in Bucuresti sau in orice alt cabinet stomatologic.