Acasă Sanatate Ce presupune o terapie dentara la un cabinet stomatologic?

Ce presupune o terapie dentara la un cabinet stomatologic?

Potrivit specialistilor de la TwinDent.ro, o clinica stomatologica în sector 5, daca o carie este depistata de la inceput, aceasta poate sa fie tratata rapid fara nici un fel de suferinta

Cabinet stomatologic în 13 septembrie

O terapie dentara la un cabinet stomatologic în 13 septembrie, se refera la tratarea leziunilor cunoscute sub denumirea de carii. Cariile presupun unele dintre cele mai intalnite motive pentru care oamenii viziteaza cabinetele stomatologice. Cei mai predispusi sunt copiii, mari pofticiosi de dulciuri.

Potrivit specialistilor de la TwinDent.ro, o clinica stomatologica în sector 5, daca o carie este depistata de la inceput, aceasta poate sa fie tratata rapid fara nici un fel de suferinta.

Cariile dintilor apar atunci cand alimentele care contin carbohidrati (zaharuri si amidon), precum paine, cereale, lapte, fructe, prajituri sau bomboane sunt lasate pe dinti. Bacteriile, resturile alimentare si saliva se combina si formeaza o placa ce se pune pe dinti si masele. Acizii din placa dizolva suprafata smaltului dintilor, creand gauri in dinti. De aceea se recomanda periajul atat dimineata cat si seara.

Care sunt sfaturile oferite de un cabinet stomatologic pentru prevenirea cariilor?

  • Periajul pe dinti de cel putin doua ori pe zi, cu o pasta de dinti care contine fluor este foarte important pentru prevenirea cariilor. De preferat este sa se perieze dupa fiecare masa si mai ales inainte de culcare.
  • Folosirea atei dentare sau a unei substante de curatare interdentare cum ar fi peria interdentala Oral-B, Reach Stim-U-Dent sau Sulcabrush.
  • Clatirea cavitatii bucale cu apa de gura cu fluor. Fluorura este un mineral care poate impiedica degradarea dintilor. Poate chiar preveni cariile dintilor. Unele solutii contin ingrediente antiseptice care ajuta la uciderea bacteriilor care provoaca placa.
  • Consumul de mese nutritive, echilibrate si limitarea dulciurilor. Se recomanda evitarea carbohidratilor, cum ar fi bomboanele, covrigii, chipsurile, care pot ramane pe suprafata dintilor.

Cabinet stomatologic în 13 septembrie | Clinica stomatologica în sector 5 | TwinDent.ro

clinica stomatologica în sector 5

  • Consultarea medicului stomatolog cu privire la utilizarea de fluor suplimentar, care sa intareasca dintii.
  • Nefiind suficienta vitamina D poate face ca dintii sa fie mai susceptibili la carii, asa ca, cei care stiu ca au deficit de vitamina D, se recomanda administrarea ei pe o anumita perioada.

Multe probleme dentare se dezvolta fara durere sau alte simptome. Controalele dentare periodice sunt cel mai bun mod de a „surprinde” o carie inainte de a se agrava. Diagnosticul precoce inseamna un tratament mai usor.