alimente

Corpul unui caine este diferit de cel al unui om, astfel incat unele alimente care sunt sigure pentru oameni pot dauna animalelor de companie.

  • Poate un caine sa manance o banana?

DA – Bananele sunt complet sigure pentru caini, atata timp cat animalele nu mananca coaja bananei. Bananele contin substante greu de obtinut pentru caini din alte produse: vitaminele B, C si potasiu. Sunt bogate in fibre – deci se recomanda mai ales celor care au probleme digestive.

  • Poate un caine sa manance mere?

Cu moderatie – DA. Un mar contine multe vitamine si minerale. Este, de asemenea, un aliment destul de dur si fibros, care este bun pentru dintii cainilor.

De ce cu moderatie?

Semintele si tulpina marului contin cianura. Este o otrava pentru caini. Daca o persoana poate manca doar partea utila a marului, atunci cainele il mananca intreg.

Aceasta e problema. Se pot da mere cainelui taind toate partile daunatoare ale acestuia (ca la un copil mic). Insa baza dietei fiecarui caine ar trebui sa fie intotdeauna carnea.

  • Poate un caine sa manance avocado?

NU – Avocado contine substanta toxica persin. Caii, pasarile si iepurii o tolereaza foarte rau.

Desi cainii nu au probleme atat de grave, pot avea un stomac suparat daca mananca avocado. In unele tari, acest fruct este inclus pe lista alimentelor daunatoare pentru caini.

Daca patrupedul mananca din greseala un avocado, atunci nu exista motive intemeiate pentru a intra in panica. Efectele negative sunt limitate la diaree si varsaturi.

  • Poate un caine sa manance morcovi?

DA – Morcovii sunt un mic dejun sanatos pentru animalul de companie. Acestia sunt inclusi ca ingredient in multe alimente pentru caini, deoarece contin beta-caroten, care are un efect bun asupra vederii animalului.

Aceasta leguma este necesara si pentru pielea si blana cainelui, asa ca ar trebui inclusa in dieta animalului.

  • Poate un caine sa manance capsuni?

Cu moderatie – DA. Capsunile se incadreaza in aceeasi categorie ca afinele: sunt absolut sigure pentru caine, insa cu masura.

Acest fruct iubit contine o multime de fibre, vitamine si antioxidanti. Toate acestea sunt utile cainelui, insa trebuie amintit din nou ca, baza dietei trebuie sa fie carnea, nu fructele si legumele.