Acasă Diverse Carti de citit pentru cei mici

Carti de citit pentru cei mici

Exista o multime de carti pentru copii, iar pe unele din ele le puteti achizitiona chiar de la anticariat Printre Carti. In principiu, ar trebui sa cautati ceva atractiv, ceva colorat, ceva care sa transmita emotie si buna dispozitie.

anticariat Printre Carti

Teoriile moderne spun ca pentru a insufla copilului anumite obiceiuri, cum ar fi mancatul sanatos, dragostea pentru muzica sau carti, acestea trebuie exersate inca din perioada intrauterina. Asta inseamna ca o viitoare mamica va trebui sa manance alimente sanatoase, va trebui sa asculte muzica preferata si, nu in ultimul rand, va trebui sa citeasca bebelusului inca nenascut. Toate acestea sunt niste comportamente bune, un mod placut de a petrece timpul, insa dincolo de ce face mama pentru copilul din pantec, mai importanta este relatia dintre parinte si copil.

O relatie sanatoasa se construieste pe baza unei comunicari eficiente. Desi toti parintii incep sa comunice cu cei mici inca de cand se afla in burtica, parca mai graitoare si importanta este comunicarea eficienta de dupa nastere. Copiii si mai ales bebelusii, nu vor intelege mare lucru din povestea citita, insa vor intelege ca parintii au schimbat tonalitatea vocii, ca emotiile au fost diferite, ca parintele le acorda atentie. Pe baza acestora, copilul se dezvolta atat din punct de vedere emotional, cat si cognitiv, iar pana la urma asta este ceea ce un parinte isi doreste de la sine pentru copiii sai.

Fiecare parinte poate alege cand sa-i citeasca celui mic in functie de mai multi factori, iar aici intervine din nou comunicarea eficienta. Copilul, oricat de mic ar fi, poate comunica ceea ce ii place si ce il nemultumeste, iar un parinte atent la nevoile copilului, va intelege ce i se transmite.

Carti de citit pentru toate gusturile | anticariat Printre Carti

carti de citit

Indiferent de varsta la care incepeti sa-i cititi copilului, important este ce carti de citit folositi. Desigur, niciun copil nu va fi interesat de tratate stiintifice, insa daca va auzi povesti scurte, in versuri, cu o anumita ritmicitate care se preteaza perfect lecturii cu voce tare, incantarea acestuia va creste, la fel si curiozitatea si dorinta de a repeta experienta.

Exista o multime de carti pentru copii, iar pe unele din ele le puteti achizitiona chiar de la anticariat Printre Carti. In principiu, ar trebui sa cautati ceva atractiv, ceva colorat, ceva care sa transmita emotie si buna dispozitie. Puteti incerca ”Cum doarme puiul meu?” de Monica Sweeney, ”Omida mancacioasa” de Eric Carle sau ”Carticica de dormit” de Dr. Seuss. Mai sunt multe alte titluri pe care le puteti descoperi accesand si comandand de pe www.printrecarti.ro!