Acasă Diverse Care sunt lucrarile de renovare de realizat pentru optimizarea sanselor de vanzare...

Care sunt lucrarile de renovare de realizat pentru optimizarea sanselor de vanzare a locuintei?

vanzarea locuintei

Este extrem de important ca in momentul vanzarii sa se prezinte o locuinta curata si confortabila pentru viitorii ocupanti.

Ingrijirea exteriorului

Atentia vizitatorilor se va concentra in primul rand asupra exteriorului. Asigurati-va ca portile si gardurile sunt in stare buna, la fel ca si gradina, partea din fata a casei, acoperisul, usile si ferestrele. Se recomanda urmatoarele lucruri:

  • tunderea gazonului
  • tunderea gardului viu si arbustilor;
  • curatarea fatadei, jgheaburilor etc.
  • curatarea geamurilor si oricaror semne de pe usi;

In cazul in care acoperisul sau fatada sunt mai vechi, s-ar putea sa nu fie necesara o curatare profesionala, ci doar sa va asigurati ca este prezentabila pentru a evita lucrari grele si costisitoare inainte de vanzare.

Permiterea proiectarii vizitatorilor

Atunci cand vizitatorii intra in casa, trebuie sa se poata proiecta si sa aprecieze dintr-o privire volumele pe care le ofera camerele. Daca locuinta dumneavoastra este prea personalizata (culori stridente, fotografii ale intregii familii, obiecte decorative impunatoare, colectii diverse etc.), viitorul cumparator isi va imagina cu greu ca locuieste in casa dumneavoastra, deoarece prezenta dumneavoastra va fi prea pronuntata. Pentru a remedia acest lucru, apelati la home staging. O puteti face singur sau puteti apela la un profesionist. Preferati culorile sobre si actuale: vizitatorul trebuie sa aiba senzatia ca trebuie doar sa isi lase valizele si ca locuinta este imediat locuibila. Dupa ce ati facut curatenie in decor, ganditi-va la curatarea dezordinii: puneti-va lucrurile deoparte, nu lasati nimic pe jos sau pe suprafete. De asemenea, evitati mobilierul prea mult sau prea mare: acesta nu va face decat sa faca camerele sa para mai mici. In cele din urma, curatati bine toate camerele. Fiti atenti la starea plintei si a intrerupatoarelor de lumina, care poate ca nu va deranjeaza in viata de zi cu zi, dar viitorii cumparatori le vor acorda atentie.

Bucatarie si baie: un duo castigator

Se spune adesea ca bucataria si baia sunt incaperile care pot cuceri inima unui cumparator, motiv pentru care este important sa avem grija de prezentarea lor. Din pacate, acestea sunt camerele din casa care imbatranesc cel mai repede si cel mai rau din cauza mirosurilor si a umiditatii. Daca este necesar, schimbati blaturile de lucru, vopsiti usile si peretii dulapurilor patate, schimbati manerele mobilei… S-ar putea ca mobilierul din baie si din bucatarie sa nu fie pe gustul vizitatorilor, dar prezentarea unui mobilier bine intretinut va fi intotdeauna un plus pentru vanzare, deoarece va da vizitatorilor senzatia unei case bine intretinute. Daca acestea sunt prezentabile, vizitatorul va putea spune ca nu este nevoie sa investeasca imediat in mobilier nou. Scopul este de a nu lasa nimic in urma care ar putea impiedica vanzarea.