Acasă Diverse Care sunt detaliile la care sa fii atenta cand cumperi o haina...

Care sunt detaliile la care sa fii atenta cand cumperi o haina de blana

Unul dintre cele mai importante aspecte referitoare la blanuri este calitatea materialelor folosite pentru realizarea lor. De exemplu, blana trebuie neaparat sa fie foarte groasa, dar si stralucitoare in acelasi timp, frumos pieptanata intr-o singura directie.

Toate modelele de haine de blana naturala reprezinta piese vestimentare care nu trebuie sa lipseasca din dulapul niciunei femei, intrucat sunt interesante si aduc un plus de stil si rafinament. Pentru a alege insa modelul ideal pentru ele insele, reprezentantele sexului frumos trebuie sa fie foarte atente si sa stie care sunt detaliile care le indica faptul ca variantele de care sunt interesate sunt cele potrivite, de calitate si lucrate atent, din materiale de top.

De ce aspecte trebuie sa tii cont cand cumperi o haina de blana?

Calitatea blanii

Unul dintre cele mai importante aspecte referitoare la blanuri este calitatea materialelor folosite pentru realizarea lor. De exemplu, blana trebuie neaparat sa fie foarte groasa, dar si stralucitoare in acelasi timp, frumos pieptanata intr-o singura directie. Totodata, femeile trebuie sa se asigure ca hainele pe care si le doresc sunt de cea mai buna calitate si trebuie sa studieze, in acelasi timp si dimensiunea pielii folosite la interior. Ideal este ca batistele de blana sa fie cusute cat mai frumos si rezistent si sa fie realizate din clape care masoara 15×15 centimetri. In cazul in care flapsurile sunt lucrate din bucati mai mici, cel mai probabil blanurile sunt realizate din petice si trebuie evitate.

Tivul si captuseala

Dincolo de aspectul exterior si blanurile din care sunt lucrate, hainele trebuie sa aiba un tiv si o captuseala de calitate. Bine de stiut este ca materialul folosit pentru captuseala nu trebuie sa fie niciodata cusut, astfel incat sa fie verificat pe partea inversa a blanurilor. Cat despre tiv, el trebuie sa fie unul drept, lucrat cu ata rezistenta, pentru a fi durabil in timp.

Factorul termic

Bineinteles, femeile care isi doresc sa achizitioneze o haina blana de dama cauta sa se bucure de confort termic, indiferent de cat de putine grade indica termometrul. In acest sens, doamnele si domnisoarele trebuie sa stie ca exista blanuri cu par lung, dar si blanuri cu par scurt. Acest factor nu este insa unul decisiv si nu se poate concluziona exclusiv ca blanurile cu par lung sunt cele mai calduroase. De pilda, blana de nurca are parul scurt, insa este una dintre cele mai calduroase modele care exista. La pol opus, astrahanul este blana care prezinta cel mai scazut grad de izolare termica, fiind o blana recomandata doar pentru zilele racoroase, dar nu si geroase.

Haina blana de dama | haine de blana naturala | www.carolinadesign.ro

haina blana de dama

Designul

Designul este un alt element care cantareste foarte mult cand vine vorba despre alegerea blanurilor potrivite pentru femei. Daca unele doamne si domnisoare sunt adepte ale stilului clasic, preferand variantele mai simple, cu putin cusaturi, poate chiar si fara buzunare, altele isi doresc sa fie in pas cu moda si sa poarte ultimele modele. Cert este ca pe site-ul www.carolinadesign.ro exista variante pentru toate gusturile, ajutand reprezentantele sexului frumos sa se bucure de o imagine ireprosabila, dar si de confortul pe care il merita!