Acasă Diverse Când cumpărăm cărți pentru anticariat?

Când cumpărăm cărți pentru anticariat?

În primul rând, orice text merită măcar o încercare, niciodată nu putem ști prea multe. Chiar și opiniile sau sfaturile greșite sunt bune la ceva – să ne pună în vedere opiniile și sfaturile corecte.

Printre cărți, cele mai năpăstuite din curtea școlii sunt cărțile de self-help. Atât de des auzim despre ele și de atât de multe ori ni se pare că ele nu funcționează, încât majoritatea glumelor despre cărți sunt glume despre volumele de self-help. Poate de asta atunci când le vedem pe rafturile librăriilor avem impresia că dacă le luăm cu noi acasă doar cumpărăm cărți pentru anticariat. Dar ne înșelăm, pentru că manualele de self-help conțin mai multă informație decât am crede. Redăm mai jos câteva motive pentru care merită să deschidem și chiar să ducem la bun sfârșit o astfel de carte.

De unde cumpăr cărți din București dacă mi-e frică de cărțile slabe? | cumpărăm cărți pentru anticariat www.anticariat-carti.com

cumpărăm cărți pentru anticariat

În primul rând, orice text merită măcar o încercare, niciodată nu putem ști prea multe. Chiar și opiniile sau sfaturile greșite sunt bune la ceva – să ne pună în vedere opiniile și sfaturile corecte. În plus, nu semnăm un contract pe viață atunci când deschidem o carte, așa că am putea cel puțin să le oferim cărților de self-help prezumția de nevinovăție.

Dacă totuși ne găsim în fața unei cărți de self-help, cel mai probabil ea vizează un domeniu de care suntem deja interesați. Pentru că nu toate volumele din această categorie au o temă psihologică sau de life-style. Există cărți tehnice de self-help, la fel cum există cărți care ne vor ajuta să deprindem o anumită abilitate sau pur și simplu să învățăm ceva nou. Fără să exagerăm prea mult am putea spune că și ghidurile de călătorie sunt tot cărți care ne ajută să ne ”autoajutăm”. De fapt, cel puțin teoretic, acest tip de carte nu vine să ne violenteze individualitatea, așa cum fac capodoperele beletristice sau filosofice, ci vine în întâmpinarea noastră pentru a ne permite să descoperim singuri ceva despre noi înșine. Informația cuprinsă în cărțile de self-help este ușor de integrat în propriul nostru sistem de valori și în propria noastră viziune despre viață.

Un alt lucru pe care puțin îl au în vedere atunci când iau în derâdere cărțile de self-help este, așa cum spunea și Alain de Botton, faptul că ele nu sunt o invenție tocmai nouă. Tindem să credem că ele au apărut abia recent pe piață și că unicul lor scop este să vândă maculatură. Dar scrierile împăratului filosof din Antichitate, Marcus Aurelius, sunt tocmai texte menite să vină în ajutorul cititorului și atât. Mai mult, toate textele de filosofie practică sunt, de fapt, cărți de self-help. Iar dacă vă e frică de a cheltui bani pe ceva care doar asta dorește de la dumneavoastră, alegeți să achiziționați aceste volume de la anticariate de cărți, locul în care fiecare volum primește prețul meritat, dar unde s-ar putea să fiți surprinși de calitatea unei cărți ce nu vă inspira prea multă încredere! Îndrăzniți să credeți în cărți, chiar și atunci când vă promit imposibilul! Dupa ce le-ati citit le puteti da mai departe unor anticariate care cumpara carti. Unul dintre acestea este www.anticariat-carti.com.